Parets middag slutade i katastrof, men när servitören ser vad de klottrat ned på kvittot? Det här borde alla tänka på.

  När Makenzie och Steven Schultz skulle fira sin sjätte bröllopsdag gick de ut för att äta Sushi på en lokal restaurang i Cedar Rapids, Ohio. Själv fick paret vänta 20 minuter på att få ett glas vatten och det tog ytterligare 40 minuter innan de fick in förrätten. De kunde klagat och gått därifrån, men i stället bestämde de sig för att göra något som alla verkligen kan inspireras av. För jag tror de är som många säger: ”Vänliga ord är små och enkla att säga, men de ekar i oändlighet”.   Men det som skulle bli en speciell kväll förvandlades snabbt till en mardröm. Ni vet själva hur irriterande det kan vara med dålig service när man är ute på restaurang. I det Makenzie och Steven var servicen nästintill obefintlig och de kunde tidigt höra hur de andra gästerna klagade på servitören.

Ni kan säkert föreställa er hur det var på restaurangen. Stressat, irriterat och dålig service. Att vänta i över en timme på att få in varmvatten kan göra restaurangbesöket till en pina.

Precis så var det när Makenzie och Steven gick ut för att äta och fira sin bröllopsdag. De kunde bett om att få tala med chefen, eller lämnat en dålig recension på Sushi-ställets hemsida. Men detta par valde att göra något helt annat, som förmodligen inte speciellt många hade gjort. Efter middagen skrev de ned en liten hälsning på kvittot.

makenzie1

I ett Facebook-inlägg förklarade Makenzie hennes resonemang. ”Det var mycket tydligt var problemet låg och det var inte hos serveringspersonalen. Det var helt enkelt för få personer som jobbade. Vår servitör sprang som en galning och inte en enda gång var han otrevlig mot oss” skriver hon.

Makenzie och hennes lämnade en rejäl dricks på 850 kronor, trots att middagen bara gick på 500 kronor.

”Vi har båda varit i dina skor. Nu vill vi ge något tillbaka”, skrev de på kvittot.

year1

”Så här är det. Vår service i kväll vara katastrof. Det tog 20 minuter att få vatten, 40 minuter att få förrätt och över en timme för huvudrätten att komma in. Människor runt oss gjorde narr av restaurangen & dålig servicen var. Och ja, servicen var hemskt. Men det var mycket tydligt att det rörde sig om personalbrist, det var inte fel på de servitriser och servitörer som jobbade. Vår servitör sprang runt som en galning och var aldrig otrevlig. Jag tror han hade hand om 12 bord, plus baren. Det är mer än någon kan hantera! När jag satt där och såg honom springa fram och tillbaka, och bad om ursäkt till allt och alla sa jag till Steven … ”Du, det där brukade vara vi. Vi jobbade ju på restaurang. Jag saknar det inte överhuvudtaget, jag gillade aldrig det jobbet. Jag jobbade för dricksen. Så jag och Steven kom överens om att det skulle kännas på något sätt göra något för den här killen som var servitör, för han skulle förmodligen få minimal eller ingen dricks alls på grund av den dåliga servicen. Vi lämnade restaurangen innan han hann se detta och jag skriver inte detta för att få en klapp på ryggen. Jag ville bara dela detta som en vänlig påminnelse om att att alla kan tänka över situationen, innan man dömer. Och kom ihåg var du kommer ifrån. Alltid”, skrev Makenzie på Facebook.

Makenzie fina och generösa handling gick dock inte obemärkt förbi. Ett antal nyhetskanaler plockade upp historien och hyllade paret för sin enkla, men vänliga gest. Och jag tycker verkligen att Makenzie har en poäng i sitt inlägg, så därför delar jag detta vidare. Innan du dömer någon, tänk en gång extra!