Passagerare ser bilolycka på avstånd – kastar sig mot chauffören för att ingripa

32-åriga Aaron Tucker från Westport, USA, hade precis avtjänat ett 22 månader långt fängelsestraff för olaga vapeninnehav. Han lämnade fängelset med bara några kronor på fickan och en ren skjorta som han fått som present.

En vecka senare tog han bussen in till stan för att gå på sin första anställningsintervju. Jobbet skulle kunna ändra hans liv till det bättre och han skulle äntligen kunna försörja sitt barn som föddes under tiden han satt i fängelse. Han såg fram emot att vända sitt liv till något riktigt bra.

Men ingenting gick som han hade tänkt sig. På vägen till intervjun blev han vittne till en bilolycka – och hans handlingar de kommande minuterna skulle förändra alla hans planer.

Aaron såg bilolyckan från fönstret i bussen, och sprang genast fram till chauffören och frågade om de skulle stanna och hjälpa till. Någon kunde ju vara skadad. Bilen hade kraschat in i ett träd och hamnat upp och ned i diket.

Men chauffören ville inte stanna eftersom han hade tider att passa. Men han gick med på att släppa av Aaron på plasten. Aaron valde att hoppa av – trots att det innebar att han missade sin intervju.

– Jag såg det och var bara tvungen att hjälpa, säger han till tidningen Westportnow.com.

I bilen hittade han en man som var täckt av blod. Bilen hade tagit eld och Aaron förstod att han var tvungen att få ut honom så fort som möjligt. Han knäppte av säkerhetsbältet och lyfte ut föraren, sen tog han av sig sin enda rena skjorta och använde den som bandage runt mannens huvud. 

Tre andra män kom också till platsen och hjälpte till att släcka elden i bilen med brandsläckare. De stannade med den skadade mannen tills ambulansen kom.

Aaron räddade en främmande mans liv den dagen, trots att det kostade honom ett jobb och den enda skjorta han ägde. Det fanns fler människor på platsen, men de valde istället att filma olyckan med sina mobiltelefoner.

Historien blev snabbt en nyhet och har omskrivits i flera medier. Karin Dale, boende i Westport, var en av många som berördes av Aarons insats, och hon bestämde sig för att försöka hjälpa honom.

Hon startade en insamling för att Aaron skulle kunna köpa nya kläder, och på tre dagar har hon samlat in över 56 000 dollar – cirka 460 000 kronor. Det kommer räcka till många nya skjortor till Aaron!

Men historien slutar inte riktigt där. En tidning har även erbjudit sig att hjälpa honom att hitta ett jobb, och uppmanar arbetsgivare som är intresserade av att anställa honom att kontakta dem. 

© Skärmdump abc7ny.com

Arron berättar att han helt lämnat sin kriminella bana och vill nu bara fokusera på att försörja sin 21 månader gamla son och hans mamma.

– Jag är fast besluten att ändra mitt liv, berättar han.

Han är väldigt berörd över att så många vill hjälpa honom.

– Det känns som att de är bättre människor än jag, eftersom de tar sig tid och hjälper mig och min son. Jag uppskattar det, berättar han för ABC7.

Jag tror inte det dröjer länge innan Arron får en anställning – efter hans fantastiska hjältedåd!

Dela gärna denna historia vidare för att hylla honom.

Publicerad av Newsner familj