100-åringens enda råd för ett långt liv: ”Drick mycket sprit”.

Alla vill väl veta hemligheten bakom ett långt och lyckligt liv? 100-åringen Pauline Spagnola funderar inte speciellt länge innan hon avslöjar sitt recept: – Drick mycket sprit, svarade hon när ett tv-team frågade henne.

Det finns många olika teorier om vad som leder till ett långt liv. Jag minns kvinnan som undvek män för att leva längre och jag kommer även ihåg mannen som drack en öl om dagen, exakt 15.00, som ett recept på att nå en hög ålder.

Och det där med att dricka alkohol verkar vara en gångbart knep för att leva längre. Pauline Spagnola, som kommer från Plains Township i Pennsylvania, har nyss fyllt 100 år och avslöjade då varför hon nått en så ansenlig ålder: ”Drick mycket sprit”, var hennes svar.

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 14.37.39

Det låter som ett skämt, men 100-åriga Pauline stod på sig och förklarade att hon menar allvar. Och det är kanske ingen större skräll hur hon firade 100-årsdagen: med ett glas öl och en tårta.

Återstår att se hur länge Pauline får leva med sin speciella ”diet”. Det finns ju forskning på att alkohol kan ha hälsosamma effekter, men samtidigt så vet ju nästan alla vilka skadliga effekter en överdriven konsumtion kan ha. Så vårt tips är att ta det försiktigt! Men å andra sidan är ingen av oss 100 år…

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.