Pensionärerna lär de otrevliga tonåringarna en läxa de sent ska glömma.

Den här berättelsen är lite smårolig och jag utgår från att den här påhittad. Men den kan faktiskt också lära oss något om livet. Det jag tar med mig ifrån den här historien är i alla fall tanken om att ”det man ger, det får man tillbaka”. Det är två pensionärer som går ut för att äta lunch på en restaurang när de plötsligt upptäcker två rika tonåringar som beter sig riktigt illa mot en servitris på stället. Då bestämmer de sig för att lära dessa ouppfostrade ynglingar en läxa de sent ska glömma…

Människor som fortfarande arbetar brukar ofta fråga mig och min fru, som är pensionerade, vad vi sysselsätter oss med för att fylla dagarna.

Och ja, till exempel, här om dagen gick min fru och jag ut på stan för att äta lunch. Det var en lugn restaurang med undantag för två tonåriga killar som betedde sig buffligt och försökte spela tuffa. De verkade vara ganska bortskämda och troligen rika då vi såg dem parkera en splitterny sportbil utanför restaurangen.

De var otroligt högljudda och störde inte bara de andra gästerna utan de var även väldigt otrevliga mot den nya servitrisen. Flera gånger var de på henne i vad som nästan kan liknas vid mobbning när de läxade upp henne för att hon inte kunde menyn utantill. Alla gäster tittade på medan det här hände och inte någon verkade bry sig om servitrisens självrespekt.

När vi hade ätit klart såg vi i alla fall till att ge henne rejält med dricks och jag frågade henne varför hon inte hade sagt till sin chef och bett honom ta hand om de otrevliga tonåringarna. Hon svarade: ”Problemet är att de är goda vänner med restaurangens ägare.”

Vi lämnade sedan restaurangen och när vi kom ut på parkeringen fick vi se en parkeringsvakt som skrev ut böter till tonåringarnas sportbil. Nu såg vi vår chans.

Jag och min fru gick fram till parkeringsvakten och låtsades att bilen var vår: ”Kom igen, kan du inte låta två pensionärer komma undan den här gången?”

Han ignorerade oss och fortsatte med att skriva ut böter.

”Din satans idiot!”, kontrade jag med.

Fortfarande inget svar. I stället gav han mig en blick, sneglade ner på bilens hjul och började skriva ut ytterligare böter för att bilen hade för slitna däck.

Nu kallade även min fru honom för en ”hemsk idiot”.

Det här verkade få igång honom ännu mer. Han satte fast de två första böteslapparna på bilens vindruta och satte igång med ytterligare en böteslapp. Och såhär fortsatte det i nära 20 minuter. Ju otrevligare vi var, ju fler böter skrev han ut.

Men vi brydde oss inte ett dugg, vi hade åkt buss in till stan. Det här var bara vårt sätt att dela ut lite hämnd åt den snälla servitrisen de här killarna hade varit så hemska mot. Vi kände att de behövde lära sig än läxa. Det är viktigt i vår ålder att lära våra unga att bete sig korrekt.

Jag tror verkligen att de fick sig en läxa av de här listiga pensionärerna och tycker det var rätt smart gjort. Om du håller med får du gärna klicka på gilla här under!