Pensionär glömdes av hemtjänsten – hittades död 3 veckor senare

En äldre man i Partille, utanför Göteborg hittades död i sin lägenhet. Anledningen? Hemtjänsten hade glömt honom och inte gjort hembesök på tre veckor. 

En pensionerad man i Partille brukade få besök av hemtjänsten var tredje vecka, och efter en operation i slutet av juni var han i extra behov av hjälp. 

I somras ringde hemtjänsten till mannen för att planera för shopping av matvaror, men mannen svarade inte. En uppföljning på samtalet gjordes dock aldrig, och tiden gick. Tre veckor efter uppringningen hörde mannens son av sig till hemtjänsten, och berättade att han inte fick tag på sin pappa.

Foto: Max Pixel

Personal åkte hem till mannen och ringde på dörren, men ingen öppnade, trots att de kunde höra musik inifrån lägenheten. 

Personalen hörde av sig till sonen som kontaktade polisen, och när de kom till bostaden hittade de den gamla mannen död. 

Enligt polisens bedömning har mannen varit död i cirka tre veckor, något som hemtjänsten i Partille har tagit på sig ansvaret för.
– Jag som ansvarig känner att sånt här inte får hända. Det är en otroligt tragisk händelse, förvaltningschef Erika Hägg till Aftonbladet

Hemtjänsten i Partille har nu gjort en Lex Sarah-anmälan mot sig själva. 

Foto: Google Maps

Såhär ska det inte få gå till. Vi måste kunna lita på den svenska äldreomsorgen. Dela gärna för att göra andra uppmärksamma så att våra äldre kan känna sig trygga.