Pensionären behövde hjälp att duscha – då passade vårdbiträdande mannen på att våldta henne

En 70-årig kvinna på ett äldreboende skulle få hjälp med att duscha, då passade vårdbiträdet på att göra närmanden som slutade i en våldtäkt på den gamla damen, han var dock inte beredd på följderna.
– Han överträdde sin maktposition och tillit på det mest fruktansvärda sättet, säger polisutredaren Simon Bridgland.

Att hjälpa pensionärer med vardagssysslor som att duscha ingår i många vårdbiträdens arbete, något som en anställd vid ett äldreboende i engelska Suffolk missbrukade.

När en dam i 70-årsåldern skulle få hjälp med att duscha gjorde vårdbiträdet närmanden. Hon bad honom att sluta, men mannen utnyttjade det faktum att hon var gammal och svag, och våldtog henne.

Den gamla damen var dock inte rädd för att berätta för andra om vad som hade hänt. Både personal på äldreboendet och polis har underrättats, och en man vid namn Radu Mut är nu polisanmäld.
– Det här är en särskilt fruktansvärd händelse mot en sårbar kvinna som Radu Mut skulle ha tagit hand om, säger polisutredaren Simon Bridgland till Metro.

 

Foto: Suffolk police

Mannen döms för våldtäkt

I torsdags dömdes mannen till sju år och sex månaders fängelse för våldtäkten. Han är även uppskriven på listan över sexualförbrytare.
– Han överträdde sin maktposition och tillit på det mest fruktansvärda sättet och effekten detta har haft på offret, som har varit otroligt modig när hon anmält händelsen och varit hjälpsam under hela processen, ska inte underskattas, säger Simon Bridgland.

Det här är en vidrig handling som skett mot en äldre människa. Vi måste uppmärksamma detta så att säkerheten skärps gällande anställda på alla äldreboenden. Dela gärna om du håller med.