Pensionären Gunnel, 77, vann miljonvinst på Bingolotto – glädjevrålen fick studion att koka: "Det är overkligt"
Bingolotto

Pensionären Gunnel, 77, vann miljonvinst på Bingolotto – glädjevrålen fick studion att koka: ”Det är overkligt”

Att vinna miljonen på Bingolotto är en dröm de flesta lekt med någon gång. Det gäller dock att vara ihärdig på telefonen och ha lite tur, och i söndags var det Gunnel Olsson, 77, som blev den lyckliga. Nu berättar pensionären vad hon ska göra för pengarna. 

“Det är overkligt”, sa Gunnel Olsson i TV4. 

Bingolotto har förändrat mångas liv över en natt. Vi har sett allt från undersköterskor, lastbilschaufförer och pensionärer vinna dyra, bilar, resor, och om de har riktigt tur – miljonvinster.  

Värmlänningen Gunnel Olsson, 77, har spelat Bingolotto med jämna mellanrum under 20 års tid. I söndags gav det utdelning. 

Gunnel provade att ringa in till programmet under spelmomentet “Miljondubletten”. Hon kom fram redan efter första signalen, men fick vänta en stund innan hon fick prata med programledaren Stefan Odelberg.

Stefan Odelberg i Bingolotto. Foto: TV4

Gunnel fick välja en siffra och tog nummer 11 med motiveringen att datumet var den elfte och att det var valdag. 

Nanne Grönvalls jubel

Nästa nummer blev födelsedatumet 17, samt sonens födelsedag, 13. Det var då miljondubletten kom, vilket fick programledaren Stefan Odelberg att vråla rakt ut i direktsändning. 

Någon annan som var glad för Gunnels skull var artisten Nanne Grönvall, som gästade söndagens sändning. När kamerorna fångade stjärnan såg det ut som att det var hon som vunnit storkovan, när hon jublade för Gunnels skull. 

Nanne Grönvall i Bingolotto.
Nanne Grönvall. Foto: TV4

Det ska hon göra för pengarna

När Kristinehamns Posten frågar den nyblivna miljonären vad hon ska för pengarna behöver hon ingen betänketid. Hon har nämligen haft ett drömresmål sedan länge. 

– Island är mitt drömland. Får jag en chans att åka tillbaka dit så vill jag väldigt gärna det. men det skulle vara också vara kul att besöka Österrike, Tyskland eller Paris, sa Gunnel till tidningen.  

Hon berättar att hon även uppskattar att resa i Sverige, och att hon nu kan hälsa på alla syskon och syskonbarn som är utspridda över landet. Gällivare, Luleå och Göteborg står alla på kartan inom den närmsta tiden.

– Jag tycker om att resa i Sverige också. Jag har syskon i Gällivare, Luleå, Göteborg, och syskonbarn som bor utspritt i Sverige. Det blir till att hälsa på dem, sa Gunnel till Nya Kristinehamns Posten.