Pensionären kan inte betala för maten – då trotsar kassören alla regler med 7 ord som förändrar allt

Man brukar säga att vänlighet föder vänlighet. 

Och om vi bara kan skapa en lite bättre och ljusare värd genom att låta oss inspireras av denna verkliga historia nedan, så är mycket vunnet. 

För den historien som Tim McKellar delar med sig av visar verkligen hur mycket en liten gest av vänlighet kan ge ringar på vattnet. 

Facebook-användaren Tim McKellar skrev nyligen på sin sida hur han nyss ”bevittnat något av de mest imponerade som han någonsin sett”.

Därför ville han definivit dela med sig av historien till sina vänner.

Inlägget, som innehöll ett foto med tydlig koppling till berättelsen, fick snart stor spridning och det var inte bara Tims vänner som hyllade den lilla solskenshistorien. 

Allt började när Tim stod i mataffären och såg hur en äldre man hade problem med att betala för sina varor. 

© Facebook/LoveWhatMatters

Så här skrev Tim: 

”Kan alla vara snälla och dela detta: Jag bevittnade precis en av de mest imponerande sakerna jag sett och jag skulle vilja dela det med er. 

En pensionär försökte köpa några saker i matbutiken, men han kunde inte betala eftersom hans kort blev nekat på grund av att han inte kunde komma ihåg sin PIN-kod. Han försökte några gånger, men det gick inte. 

Då tog kassören, som heter Jacob Wittman, upp sin plånbok och bad mannen testa hans kort. Det fungerade utan problem. Den äldre mannen blev förvånad och frågade kassören om han precis betalat för hans varor till ett värde av cirka 200 kronor.

”Ja, och du är inte skyldig mig ett öre”, svarade Jacob.

Den här unge mannen tjänar förmodligen inte så mycket, och hade förmodligen inte så mycket sparade pengar. Jag tackade Jacob för den fina gesten och frågade om jag kunde få ta en bild på honom.

Jag vill att alla ska få veta vilken godhjärtad människa han är så att han får den uppmärksamhet han förtjänar”

© Facebook/LoveWhatMatters

Kassören Jacob visade verkligen att han har ett hjärta av guld och skulle fler vara som honom skulle världen vara en bättre plats – det är jag övertygad om. 

Våra äldre har varit med och byggt upp så mycket av dagens välfärd, så att bjuda tillbaka lite från yngre generationer är inte mer än rätt! Gilla om du håller med.