Pensionären tröttnade på fartdårarna – nu hyllas hennes listiga knep av miljontals

I mitt bostadsområdet, fullt med lekfulla barn, är det inte sällan folk kommer körandes alldeles för fort i sina bilar. 

Det tyckte även pensionären Jean Brooks, som ofta satt i sin trädgård ut mot gatan och såg bilar flyga förbi.

Då kom hon på en alldeles briljant lösning som fått hela internet att vika sig av skratt.

Pensionären Jean Brooks bor i Nottingham i Storbritannien. När hennes svärson dog började hon samla in pengar till cancerforskningen genom att öppna ett litet kafé i sin trädgård. Dit kunde folk komma för att njuta av en kopp te och samtidigt donera pengar.

Men när kafét öppnat insåg hon att någonting inte stod rätt till ute på gatan.

Bildkälla: Facebook/BBC

Jean upptäckte att bilarna körde väldigt fort i det lilla området, men hon visste inte vad hon kunde göra åt det. Det var då en av hennes vänner berättade om ett lysande knep hon hört talas om i Frankrike.

– Jag lyssnade på radion och de pratade om några barn som åkte runt med sina mopeder och om någon hade en lösning på hur de kunde saktas ner. Jag ringde upp och berättade att ”jag har löst det – jag använder min hårtork”, berättar Jean för Nottingham Post.

Bildkälla: Facebook/BBC

Jean hade hört att personer i Frankrike använde en hårtork när bilar och mopeder flög förbi på gatan.

När hon ser en bil komma åkandes på gatan lyfter hon upp hårtorken och pekar mot bilen. Det får många billister att tro att hon använder en fartkamera – och de flesta saktar ner.

Bildkälla: Facebook/BBC

BBC gjorde ett kortare reportage med Jean – och bara ett dygn efter det publicerats hade över tolv miljoner visningar. Hennes dotter, som förlorade sin make och fortfarande var i sorg, kunde inte låta bli att skratta åt klippet. Någonting som fått Jean att bli varm inombord.

– Jag har gjort min gata säkrare och fått min sörjande dotter att le. Du kan inte sätta ett pris på det, säger Jean till Nottingham Post.

I klippet nedan kan du själv se Jean hålla koll på fartdådarna med sin hårtork. Så smart!

Det här var något av det listigaste jag har sett. Dela gärna artikeln vidare så fler kan få ta del av det här och förhoppningsvis få de som kör snabbt att sakta ner.