Pensionärerna hittades fastbundna vid möblerna – nu utreds skandalen på äldreboendet

Polisens upptäckt på ett äldreboende har skakat hela Europa. För att förhindra att pensionärerna skulle kunna gå runt eller ta sig från rummen så hade de bundits fast vid möbler. Anledningen? Boendet var underbemannat.

Det var i början av veckan som polisen gjorde en fruktansvärd upptäckt på ett äldreboende i italienska Rom. Efter misstankar om hur boendet sköttes har dolda kameror filmat vad som pågår bakom stängda dörrar, och sanningen visade sig vara mer fasansfull är någon kunnat föreställa sig.

 

Pensionärer var fastbundna till soffor och element

När polisen kom till platsen utan förvarning hittade de flera pensionärer som var fastbundna i sina sängar, men också vi soffor och element, det berättar New York Times.

Äldreboendet drevs av en präst som ska ha skyllt agerandet på att personalen var underbemannad.
– Hur skulle du lösa det, när femton personer väntar på vård? ska prästen ha sagt enligt Huffington Post.

 

Bundna dag och natt

För Huffington Post berättar polischef Mario Paternoster att cirka 30 personer bor på äldreboendet, och flera av dessa har berättat att de var fastbundna regelbundet, – dag som natt.

Prästen som drev boendet har nu stängts av från sin tjänst, och han är nu misstänkt för att ha vanvårdat sina patienter.

 

Se inslaget här. Varning för starka bilder. 

 

Allt för många hemska saker sker bakom stängda dörrar där tillsynen är dålig. Att säkerheten på äldreboenden måste skärpas kan inte sägas för många gånger. Dela gärna om du håller med.