Pensionärer får komma ut och åka raggarbil – efter Annas fina initiativ: ”Man ser hur lyckliga de blir”

Undersköterskan Anna Hilmersson ville göra något för att förgylla äldres vardag, så hon tog till vara på sitt intresse för raggarbilar och bestämde att pensionärer skulle få åka med på turer en fin kväll, som avslutades med grillning.

Förra året, som var det första, blev en succé, därför ordnar Anna en likadan kväll i år, där över 90 stycke anmält sig redan.

– De får inte komma ut så ofta, så man märker hur tacksamma de blir, säger Anna till Newsner.

Anna Hilmersson är undersköterska i Kils kommun och träffar äldre varje dag. Hon menar att många är begränsade i sin vardag, vilket gjorde att hon kände starkt för att ordna nåt roligt för dessa personer.

Då Annas hobby är raggarbilar har hon ett stort kontaktnät av personer som kör eller äger en sådan. Hon kontaktade flera, och frågade folk på jobbet om de ville vara med och ordna en nostalgikväll där äldre får åka raggarbilar och tas med på en tur som avslutas med hamburgare. Snart hade hon cirka 30 personer som ville vara med och genomföra Annas fina initiativ.

– Det är helt ideella krafter. Det är folk på mitt jobb, folk som kör bilar, folk som grillar, och sedan några som ska dela ut lite överraskningar, säger Anna till Newsner.


Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med artikeln att göra. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Fjolårets nostalgikväll blev uppskattad hos de äldre i Kils kommun.

– De tyckte det var jättekul. Även de som inte ler så ofta kunde inte sluta dra på smilbanden när de fick åka med. Även om de inte uttrycker det med ord så känner man hur tacksamma de blir, säger Anna.

Foto: Martina Holmberg / TT

Nu ser hon fram emot att få glädja de äldre i Kils kommun med en ny nostalgikväll, som anordnas idag, onsdag.

– Det ska bli så himla roligt, dei är så många i år, säger Anna till Newsner.

Posted by Anna Hilmer Hilmersson on Wednesday, 23 August 2017

Vilket underbart initiativ. Det här önskar man att fler gjorde. Dela gärna för att hylla sådana som Anna, som vill sätta guldkant på äldres vardag.