Pensionärerna svalkar sig i en barnpool, sköna bilden från boendet gör succé på Facebook.

Den gångna helgen var det inte bara värmebölja i Sverige, utan också i Danmark steg temperaturerna upp över 30 grader. Alla förtjänar att svalka sig när det är olidligt varmt ute och solen ligger på. Men vad gör man på ett äldreboende där det är svårt att anordna en resa till närmsta strand eller badplats? Ett äldreboende i Danmark fann en hjärtvärmande lösning. De köpte en plaskdamm till pensionärerna, och nu hyllas deras initiativ stort på Facebook.

Den underbara bilden nedanför publicerades av äldreboendet på Facebook och blev omgående en succé. Nästan 20 000 personer har gillat den och den har fått över 1 000 delningar. Alla hyllar initiativet och den vackra bilden.

Bild: Facebook.

11008401_10153327114711620_7704008163031664448_n

– Vi är glada för alla underbara ord. Det är vi är verkligen. Det handlar inte om att vi måste profilera oss, men om vi kan visa vad som fungerar för oss, kan det vara så att andra kan få inspiration till nya idéer, säger äldreboendets chef Dorthe Andersen till danska BT.

Hon fortsätter:
– Men det är faktiskt ganska banalt. Det är helt naturligt att göra så här, som att simma och grilla, så tanken kom bara helt spontant genom att lyssna på de som bor här, säger hon.

Jag tycker att det här en underbar bild som går rakt in i hjärtat! Hoppas att äldreboenden i Sverige tar hand om de äldre på ett lika härligt sätt i sommarvärmen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna