Pensionärspar vann 10 miljoner – satsade 24 kronor: ”Man blir lite chockad”

Mycket kan hända över en natt, det kan ett pensionärspar i Oskarshamn skriva under på. Dagarna då de levde på sin pension är ett minne blott efter helgen, då de meddelades att de vunnit tio miljoner kronor på Lotto.

– Vi spelar för 24 kronor på Lotto och lägger som sagt tio på Joker, så det är inga storspelare du talar med, berättar en av de vinnande pensionärerna för tidningen Östra Småland.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Beskedet kom som en chock på söndagen. Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde upp den nypensionerade paret i Oskarshamn, som nu kan se fram emot tio miljoner kronor extra i plånboken.

– Man blir lite chockad över ett sådant här besked. Vi är jätteglada och tacksamma över att äntligen fått in en miljonvinst, men det är som sagt svårt att förstå, sa hustrun enligt Svenska spel, det skriver Östra Småland.

– Vi har aldrig ändrat vare sig våra Lottorader eller numren på Joker. Vi spelar för 24 kronor på Lotto och lägger som sagt tio på Joker. Totalt blir det 34 kronor per vecka, så det är inga storspelare du talar med.

Det ska de göra med pengarna

Pensionärsparet som är nyblivna miljonärer vill vara anonyma, men de har en plan för vad de ska göra med pengarna. Det är att dela med sig. Hur mycket och till vem eller vilka har de dock inte spikat ännu.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Är det inte underbart att det var ett pensionärspar som blev vinnare av de här pengarna? Dela om du unnar dem det.

Video: Så ser pensionärernas situation ut i Sverige