Pernilla Andersson har samlat in 8 000 munskydd – till äldreomsorgen: ”Så välkommet”

Artisten Pernilla Andersson har samlat in 8 000 munskydd.

Nu har hon levererat dessa till den hårt prövade äldreomsorgen i Stockholm.

– Hemtjänsten är de som är mest bortglömda, säger Andersson i P4 Extra.

De senaste dagarna har artisten Pernilla Andersson lagt full kraft och energi på att få fram material till personalen i äldreomsorgen.

Och arbetet har gett resultat. På måndagen kunde Andersson berätta i radions P4 Extra att äldreomsorgen i Stockholm nu får 8 000 extra munskydd.

Pernilla Andersson, artist. Foto: Wikimedia commons

Artisten har flera gånger berättat om sitt stora engagemang för äldreomsorgen sedan pappans bortgång.

– Vi pratar om gamla människor som kanske har jättedåligt immunförsvar som kanske har 12-13 personer som hälsar på dem varje dag. Då tyckte vi att vi kör det till kommunala Stockholms stad och då sa de att ”ja, det här är så välkommet. Vi hade behövt 80 000”, berättar Pernilla i P4 Extra.

Enligt Pernilla är äldreomsorgen marginaliserad i samhället, och hon förklarar att hon med sitt arbete vill ge dem en röst – eftersom de genomför ett så viktigt arbete.

Nu kan personalen i Stockholm välkommet ta emot ytterligare 8 000 munskydd vilket förhoppningsvis kan hjälpa till lite grann på vägen.

Två undersköterskor på ett äldreboende. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Två undersköterskor på ett äldreboende. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Så bra gjort Pernilla och alla andra som kämpar för att hjälpa våra vårdhjältar! Dela gärna vidare för att sprida lite värme i dessa tider.