Personalen på äldreboendet tog med rullstolsbunden man på fiskeutflykt. Nu hyllas deras initiativ av tusentals.

Norska läkarstudenten Maja Solbakken åkte ut och fiskade tillsammans med en äldre man från äldreboendet där hon jobbar. Nu hyllas hennes fina initiativ över hela nätet.

– Han är väldigt intresserad av fiske och pratar mycket om det. Därför blev vi på avdelningen eniga om att det måste vara möjligt att få till en fisketur för honom, även om det är mycket som ska klaffa med bemanning, väder och planering eftersom han sitter i rullstol, säger Maja till norska tidningen Nettavisen.

Det är ju så självklart egentligen. Klart att man ska få åka ut och fiska om man är fiskeintresserad. Men för en gammal man, som dessutom sitter i rullstol och bor på äldreboende, är det inte så lätt.

Men på ett äldreboende i Norge bestämde sig personalen för att uppfylla hans önskan. Maja Solbakken tog med honom ut och fiskade.

– Det var uppenbart att han hade det trevligt, och han fick till och med fisk. Det var verkligen väldigt kul att se att han värdesatte det, och det fina är att det egentligen inte kräver så mycket. Det är inte så mycket som ska till, säger Maja.

En person lyckades fånga duon på bild och la senare ut den på Facebook. Bilden har nu delats och gillats av tusentals människor, och Maja har hyllats som en riktig hjälte. Men Maja vill inte ta på sig all beröm själv.

– Det är inte bara jag som har jobbat för det här. En hel avdelning har samarbetat för att få till det och någon har tagit mina uppgifter medan jag var ute. Det är ju en hektiskt vardag, men jag upplever att äldreboendet får till det de boende vill, för då prioriterar vi det, säger Maja till Nettavisen.

Vilket fantastiskt initiativ av Maja och hela avdelningen som mannen bor på. Jag önskar att alla äldreboenden tog så här väl hand om sina äldre. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna