Personalen på Burger King hittade en övergiven bebis på toa. 27 år senare får hon reda på sanningen.

Att lämna bort sitt nyfödda barn på en smutsig toalett låter både fruktansvärt och obegripligt för mig. När jag började läsa om den här historien bubblade en mängd känslor. Jag kände ilska mot mamman, jag led med dottern och jag funderade mycket på vem som egentligen gör sånt här. Till slut fick jag dock hela bilden klar för mig och det är därför jag delar denna berättelse vidare. Allting började den 15 september 1986 när lilla Katheryn gick in med sin mamma på en hamburgarrestaurang. Katheryn var alldeles nyfödd och bara några timmar gammal när hennes mamma tog beslutet att lämna dottern inne på toaletten vid Burger King. Den skrikande bebisen upptäcktes av personalen, som hittade Katheryn under handfatet. Mamman var spårlöst försvunnen och nyheten fick stort genomslag under en period. Eftersom ingen kunde hitta mamman adopterades Katheryn bort och i slutändan fick hon ett bra och tryggt liv. Men hon kunde aldrig sluta fundera på sin biologiska mamma. Det var som att en del av henne hela tiden saknades. Det var inte så att hon var bitter på mamman, men hon kunde inte låta bli att undra vad som hänt. Hur är en mamman funtad och vad får henne att lämna ifrån sitt eget kött och blod? Det var frågan som förbryllade alla. Det skulle ta Katheryn 27 år att få svar på frågan. Och som tur är slutade den här historien lyckligt, efter alla tuffa år…

Den 15 september 1986, när Katheryn bara var timmar gammal, gick hennes mamma in på toaletten på Burger King och övergav dottern.

burger1

Personalen hörde ropen från babyn och Katheryn upptäcktes under handfatet. Hon var insvept i bara en röd tröja. Mysteriet med ”Burger King-baby” blev en stor nyhet på den tiden, men trots försök att hitta mamman så fick polisen ge upp.

burger2

Katheryn kom senare att adopteras av Brenda och Carl Hollis. Men det var inte förrän hon var 12 år och började släktforska under ett skolprojekt som föräldrarna avslöjade att hon hade adopterats av familjen.

burger3

Föräldrarna gav henne ett fotoalbum med tidningsurklipp och babybilder. Det var först då som den 12-åriga flickan förstod att hennes ”riktiga” mamma lämnat henne.

”Du börjar fundera på var du kommer ifrån”, säger Katheryn. ”Jag skulle aldrig vilja byta bort min adoptivfamilj, men det känns som att det är en del av dig som saknas och bara de som själv har adopterats förstår vad jag menar”, säger hon.

burger4

När Katheryn var 27 år gick hon ut på Facebook och postade ett foto av sig själv för att hitta mamman.

”Letar efter min biologiska mor. Hon födde mig 15 september 1986. Hon övergav mig på Burger Kings toalett när jag bara var timmar gammal, i Allentown, PA. Snälla hjälp mig att hitta henne genom att dela mitt inlägg. Kanske hon kommer att se detta. Tack.”

burger5

Efter två veckor fick Katheryn kontakt med sin biologiska mamma, Cathy Pochek. Så vad var det egentligen som hände där på restaurangtoaletten?

När Cathy var 16 hon blev våldtagen på en utlandsresa med sin familj. Hon skämdes något fruktansvärt över sin graviditet och gömde bebismagen för sina föräldrar och alla hon kände. Hon födde Katheryn i hemlighet i sitt eget sovrum. Timmarna senare gick hon panikslagen in på Burger Kings toalett och lämnade ifrån sitt barn.

Katheryn har förlåtit sin mor. ”Hon lämnade mig någonstans där hon visste att jag skulle återfinnas, säger hon. ”Mamma ville inte kasta bort mig.”

burger6

Mamma Cathy vet att människor kommer döma henne, men i efterhand tycker hon det är värt att träda fram och berätta om allt, i hopp om att kunna övertyga en annan ung mamma att göra saker lite annorlunda.

burger7

”Om vi ​​kan hjälpa någon annan tjej som befinner sig i den situation som jag var i, är det värt det. Om det är finns en tjej där ute som vi kan hjälpa, då det är värt det”, säger Cathy.

Vilken typ av mamma skulle göra detta? Jo, en ung, skrämd 16-åring, som ändå ville det bästa för sitt barn.

Titta gärna på klippet här nedan när mamman och hennes dotter åteförenas efter 27 år! Det gjorde i alla fall mig väldigt berörd.

Vi människor kan vara väldigt snabba på att döma andra, utan att vi har alla kort på bordet. Vi har inte en susning om deras tankar, känslor, rädslor och bakgrund. Det är oerhört svårt att sätta sig in i den här mammans situation och jag respekterar att alla tycker annorlunda.

Men om hennes egen dotter kan förstå och förlåta henne, så borde vi också kunna göra detta. Hjälp gärna till att dela denna historia så att vi kan uppmärksamma och förhoppningsvis få någon att göra ett annorlunda val i framtiden, om de hamnar i samma situation.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna