Pia klipper hemlösa kvinnor gratis – ”Det kunde lika gärna vara jag som behövde hjälp”

Pia Möller-Andersen är egen företagare, revydrottning i Hofors kommun och håller i minnesstunder på borgerliga begravningar.

Vid sidan om de, ägnar hon sin delar av sin fritid åt att åka till Stockholm och klippa hemlösa personer, något hon gjort under tio års tid.

– Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa tack jag kan få, berättar Pia för Aftonbladet.

Det var för tio år sedan som Pia Möller-Andersen frågade sin kompis som arbetade på Stadsmissionen om det fanns något hon kunde göra för att hjälpa till. Svaret hon fick var att all hjälp behövs, och Pia tänkte då att hon kunde ta vara på det faktum att hon var frisör.

– Det är ju väldigt skönt att klippa sig, det vet ju både du och jag. Alla blir i dag bedömda utifrån hur man ser ut. Ser man välklippt ut bidrar det väl till att man får en annan syn på dem. Även hemlösa personer behöver få känna sig fina, säger Pia till Aftonbladet.

Klippning
Foto: TT/Hasse Holmberg

”Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa”

Pia började att åka till Stockholm, där hemlösheten är stor, för att klippa hemlösa kvinnor, något som visade sig vara otroligt uppskattat. Hon berättar att de som dök upp för att få en klippning varit allt mellan 26 år och 63 år. Sedan dess har hon gjort det till en tradition att åka ner inför fyra högtider om året.

– De står och väntar på mig i hallen när jag kommer. Sedan klipper jag de enligt turordning, de är väldigt noga med det. Jag får en kram när de är klara, och det är det bästa tack jag kan få, berättar Pia.

Nu har vi varit här.

Posted by Eva-Karin Korsár on Sunday, 17 August 2014

Pia Möller-Andersen från höger, tillsammans med en vän.

Det är inte alla som skulle göra nåt sånt här på sin fritid, gratis, för att få hemlösa kvinnor att stärka sin självkänsla. Dela gärna för att hylla denna fantastiska kvinna.