Piloten avslöjar sin hemlighet minuter före start – sedan räcker han ett kuvert till passageraren

Idag verkar de flesta historier om flygbolag handlar om missförhållanden, passagerare som inte fått flyga och borttappat bagage.

Därför blev jag väldigt glad när jag läste den här artikeln. Artikeln handlar om en pilot som verkligen älskar sitt jobb, och för att fira detta gjorde han någonting alldeles speciellt.

Pexels

John Richie började sin karriär i U.S Air Force, det amerikanska flygvapnet, men efter trogen tjänst började han istället flyga för flygbolaget Southwest Airlines sedan 21 år.

Till skillnad från många andra piloter så har han hållit koll på exakt hur många passagerare han hjälpt komma dit de velat. Flygvärdinnan Jennifer Todd var i full gång med att göra klart allt inför start och trodde at det var en vanlig flygning mellan Denver och Pittsburg, men John hade andra planer.

Den här dagen var nämligen mycket speciell för honom.

Han hade ett tillkännagivande att göra, på den här flighten var hans miljonte passagerare med, någonting han ville fira. 

Denna milstolpe skulle firas med Champagne, dessutom hade han med sig en present.

Han hade tagit reda på vad passageraren hade betalat för sin biljett och lagt ner motsvarande summa i ett kuvert som han överräckte med ett boardingkort han signerat.

Efter den lilla ceremonin återvände han till sin cockpit och gjorde de han gjort i alla år, satte sig till rätta och flög sina köra passagerare dit till sin destination.

Jennifer lyckades fånga hela händelsen på film som hon också delade på sin Facebook-sida, du kan se den här nedanför:

I was scheduled to fly DEN to PIT this Sat, my Capt arrives and tells me in the past 21 years he’s worked here at SWA,…

Publicerat av Jennifer Todd den 3 maj 2017

En mycket fin gest av piloten tycker jag.

Dela gärna artikeln med dina vänner om du också längtar efter semestern!