Pizzerian räddade livet på stamkund.

Mannen brukade beställa pizza ”var och varannan dag” från samma pizzeria. När han inte beställt på 11 dagar anade personalen oråd och skickade dit en bil. Det räddade mannens liv, enligt lokala kanalen Koin6. Nu hyllas de anställda av polisen! Hjälpen kommer verkligen i bland från de mest oväntade håll.

Mannen var en av pizzerian Dominos’s i Oregons allra mest frekventa stamkunder.
Enligt restaurangchefen Sarah Fuller har mannen varit kund ända sedan 2009 och beställer flera gånger i veckan.
– Han beställer varje eller varannan dag. Hans beställningar dyker alltid upp på skärmen för han beställer online och vi känner igen namnet direkt, säger Sarah Fuller.

sarah

När de inte hört något på 11 dagar blev personalen oroliga. De visste att mannen led av hälsoproblem och beslöt sig för att kolla hur det såg ut med aktiviteterna på hans konto. De förstod då att något var galet och skickade en budbil till hans hem.

Väl där hörde budet hur tv:n var på, dessutom var ljuset tänt. Men mannen svarade inte budet – Tracey Hamblen -ringde på dörren och han bestämde sig för att slå larm.

När utryckningsfordon kom till hemmet låg mannen på golvet. Enligt Sarah Fuller tros han ha drabbats av en stroke. Hon besökte honom på sjukhuset. Enligt henne sa han inte så mycket, men han log.
– Jag tycker bara att vi gjorde vårt jobb som kolla till någon som beställer ofta. Vi kände att vi behövde göra något, säger Fuller till Koin6.

Nu har stadens polis gått ut och tackat budet Tracey Hamblen, för att hans snabba agerande och vilja att hjälpa till gjorde all skillnad i världen.

Hjältar kan verkligen finnas där vi minst anar det. Den här personalens vilja att bry sig om sina medmänniskor borde stå som exempel för oss alla.