Pojke får ett sår och dör 8 dagar senare, efter att läkare missat detaljen i såret

Det händer hela tiden. Barn som är ute och leker som ibland trillar och gör sig illa. Ett skrapsår, lite tårar och ibland ett plåster, men allvarligare än så är det sällan.

Men för en familj blev det inte så, det slutade istället i katastrof.

Efter att Sara Hebards 8-årige son, Liam varit ute och cyklat på uppfarten ramlade han ganska illa och var tvungen att uppsöka sjukhus.

Efter en oturlig krasch fick han ett djupt sår i ljumsken och Sara förstod att de var tvungna att åka in till sjukhuset.

Styret hade skurit genom pojkens jeans och gjort upp ett stort sår som behövde sys med sju stygn.

Men Liam var en tuff kille och det hela var ingen stor sak. Så fort Liam blivit omplåstrad kunde de åka hem igen.

Liam Flanagan
GoFundMe

Liam var en typisk andraklassare som älskade att vara aktiv, leka på gården och hjälpa till att mata djuren.

Att olyckan skulle visa sig bli en familjetragedi hade Sara in en tanke på.

Men bara ett par dagar efter olyckan började Liam klaga på att det gjorde mycket ont i ljumsken. När Sara och Liams styvfar, Scott Henkle, tittade på såret var det mycket rött, nästan lila i färgen.

De lastade återigen in Liam i bilen och åkte till akuten där läkarna snabbt kunde konstatera att hans sår blivit infekterat av en köttätande bakterie, även kallad nekrotiserande fasciit.

Youtube

Liam togs in på operation där man försökte operera bort de infekterade delarna innan han flögs med helikopter till ett större sjukhus, Doernbecher Childrens Hospital i Portland. Där fortsatte läkarna att jobba intensivt för att försöka rädda Liams liv.

Men bakterien fortsatte att sprida sig och läkarna fortsatte att amputera infekterade delar från Liam.

Men trots alla operationer och ingrepp var Liam vid gott mod. Han lugnade sin mamma och sa att allt snart skulle vara bra igen. Och läkarna fortsatte att skära i Liam och hoppades varje gång att de skulle ha fått bort de köttätande bakterierna som höll på att ta pojkens liv.

Posted by Kimberly McCurry-Weathers on Tuesday, 23 January 2018

Men läkarna hade snart fått slut på idéer och Liam fick åter igen flyttas till ett nytt sjukhus där man hoppades att andra läkare hade någon idé på hur man kunde rädda Liams liv.

Men tyvärr hade bakterien redan infekterat för stora delar av Liams kropp. Och den första natten efter att han anlänt på Randall Childrens Hospital dog han.

Liams familj är utom sig av sorg, och förstår inte hur ett vanligt skärsår kunde leda till Liams sons död.

Nu hoppas Sara att hennes berättelse kan bli en varning för andra föräldrar om hur fort den här typen av infektion kan sprida sig.

”Han var en starkt strålande solstråle, berättar Sara för NY Post och fortsätter: ”Han älskade alla och alla älskade honom. Han var en sådan person som kom in i ett rum och alla drog till honom.”

Efter det tragiska dödsfallet startades en insamling för att betala för Liams sjukhuskostnader samt begravningskostnader.

Här kan du se ett videoklipp om den fruktansvärda händelsen:

Liam togs ifrån sin familj alldeles för tidigt. Dela för att hedra Liam och för att sprida information om att denna hemska bakterie existerar!