Pojke med Downs syndrom får hålla sin brorsdotter för första gången – titta nu på bebisens reaktion

Även om spädbarn är för små för att förstå vad som händer runt omkring dem så kan de snabbt avgöra om personen som närmar sig får dem att känna sig trygga eller inte. Det är därför som barn ibland bara kan tröstas hos sin mamma eller pappa.

De här på visar när en ung kille med Downs syndrom får hålla sin brorsdotter för första gången har spridits som en löpeld över internet och blivit virala. Och det är inte svårt att först varför. Själv blev jag nästan tårögd.

Down syndrom är en diagnos som ofta är missförstådd bland de som inte lever med någon som har det. De här bilderna som delats av en Redditanvändare visar att banden mellan syskonbarn och förälders syskon är lika starka oavsett diagnos. Såhär skrev Reddit-användaren till känslosamma bilderna som spridits över hela internet:

”Min bror är funktionshindrad och har Downs syndrom. Han brukade älska att få hålla små bebisar, men det är sällan någon låter honom göra det. Min fru och jag lät honom hålla vår bebis idag. Här är hans reaktion när vi gav henne till honom och han höll henne försiktigt, utan att röra sig på fem minuter. Jag grät nästan”. 

Foto: Reddit

Bilden till vänster visar hur överlycklig pojken blev när han fick chansen att hålla henne. Bilden till höger är bara någon sekund senare när han ger hennes sin kärlek utan att röra sig på fem minuter för att hon ska känna sig lugn och trygg.

De här är verkligen kärlek fångat på bild. Familjen är de viktigaste vi har, oavsett avvikelser eller svårigheter. Dela gärna för att sprida budskapet.