Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pojken äter lunch ensam varje dag – då ser mamman den här bilden och börjar gråta

Att äta lunch i skolmatsalen låter kanske harmlöst – men för en del barn är det en plåga man helst vill slippa undan.

Medan andra barn pratar, skrattar och roar sig så tvingas man att sitta där själv och äta, dag ut och dag in, bara för att man är lite annorlunda.

Men den här pojken skulle snart slippa sitta ensam – och få en vän för livet. Och det var inte vilken vän som helst…

Travis Rudolph, en idrottsstjärna som spelar amerikansk fotboll på Florida State University och som inom några år väntas få chansen i världens största liga NFL, var en dag ute och besökte en skola tillsammans med några andra lagkamrater.

När det var dags för lunch begav de sig till skolmatsalen – och väl där såg Travis Rudolph att en liten pojke satt helt ensam vid sitt matbord. Han bestämde sig för att ta sin pizzabit och knalla dit, varefter han frågade om han fick slå sig ned. Det var ingen som frågade honom om han kunde göra det, det var ingen hemlig plan – han såg bara en ensam pojke och ville hålla honom sällskap.

De började prata och umgicks tillsammans under hela lunchen. Snart fick också pojkens mamma, Leah Paske, en bild skickad till sig från händelsen.

Bildkälla: Leah Paske (Facebook)

Mamman började gråta omedelbart. Vad Travis Rudolph inte visste när han tog plats bredvid pojken var nämligen att hans gest betydde otroligt mycket mer än så.

Leah Paskes son har autism, han har svårt att få vänner och han äter lunch ensam varje dag. Nu satt han helt plötsligt där och umgicks med en idrottsstjärna – och pojkens mamma bestämde sig för att skriva ett Facebook-inlägg.

”Många gånger på slutet har jag försökt komma ihåg min tid på högstadiet. Gillade jag alla mina lärare, kommer jag ens ihåg dem? Hade jag många vänner? Satt jag med någon på lunchen? Hur elaka var barn egentligen?”, skriver hon och fortsätter: 

”Jag kommer ihåg att högstadiet var läskigt och tufft. Nu när jag har ett barn som har börjat högstadiet så är jag orolig för honom, och känslorna kan ta överstyr om jag låter dem.”

Bildkälla: Leah Paske (Facebook)

”Ibland är jag tacksam för hans autism. Det kanske låter som en hemsk sak att säga, men på något sätt tror jag, hoppas jag, att det stärker honom. Han verkar inte lägga märke till att folk stirrar på honom när han flaxar med händerna. Han verkar inte lägga märke till att han inte blir inbjuden till födelsedagskalas längre. Och han verkar inte bry sig om ifall han äter lunch ensam.

Det är en av mina dagliga frågor till honom. Kände du dig ledsen någon gång i dag? Vilka åt du lunch med i dag? Ibland är svaret en klasskamrat, men oftast är det ingen. De dagarna känner jag mig ledsen för honom, men han verkar inte bry sig.

Han är en supergullig unge, som alltid har ett leende på läpparna och som kramar alla han träffar. En vän till mig skickade den här underbara bilden i dag och när jag såg det med ämnesraden ”Travis Rudolph äter lunch med din son” så svarade jag först ”Vem är det?”. Han svarade ”Amerikansk fotbollsspelare i Florida State University”, och då började tårar rinna ner för mina kinder.”

Bildkälla: Fox

”Travis Rudolph, en spelare i Florida State, och flera andra FSU-spelare besökte min sons skola i dag. Jag är inte säker på exakt vad som fick den här otroligt vänliga mannen att dela ett lunchbord med min son, men jag är glad över att säga att det inte kommer glömmas bort i första taget.

Det här var en dag då jag inte behövde oroa mig över om min underbara son åt lunch ensam, eftersom han satt mittemot någon som är en hjälte på så många olika sätt.

Tack så mycket Travis Rudolph, du gjorde den här mamman ytterst glad, och du har fått anhängare för livet!”

Här kan du se en intervju med familjen och Travis Rudolph:

Det här gjorde mig alldeles rörd – tänk vad en liten gest kan betyda. Dela gärna vidare om du också vill hylla idrottsstjärnans fina insats!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna