Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pojken brännskadades av vattnet från trädgårdsslangen. Nu sprids mammans varning till andra föräldrar.

En 9 månader gammal pojke i Phoenix, USA, fick andra gradens brännskador på 30 procent av kroppen efter att hans mamma skulle svalka honom i poolen i tisdags. Nu vill mamman varna andra föräldrar och uppmanar dem att inte använda trädgårdsslangen när det är varmt ute.

Det var en väldigt varm och solig dag i San Tan Valley i tisdags. När temperaturen gick över 40 grader bestämde sig Dominique Woodger för att svalka sin 9 månader gamla son i hans uppblåsbara pool i trädgården.

Hon placerade pojken i poolen och satte på vattnet i trädgårdsslangen. Sen fyllde hon upp poolen medan sonen satt där i. När pojken träffades av vattenstrålen började han genast gråta.

”Jag trodde han grät för att han var arg. Han hatar att få vatten i ansiktet”, berättade mamman för tv-stationen KNXV.

Men hon insåg snabbt att det var betydligt allvarligare än så. Sonens hud blev illröd och han hade blåsor på hela högra sidan av kroppen, där vattnet hade träffat honom.

Det visade sig att vattnet som legat i slangen värmts upp av solen – och var nu runt 65 grader varmt.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Dominique tog genast sonen till sjukhus för att få vård, och det visade sig att han hade fått andra gradens brännskador på 30 procent av kroppen. Barn har mycket känsligare hud än vuxna och det räckte med en snabb dusch på 10-20 sekunder för att brännskada pojken.

Men som tur var kunde läkarna konstatera att han kommer repa sig från skadorna utan några bestående men.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Mamman vill nu varna andra föräldrar, så att inte fler barn utsätts för samma sak.

”Var försiktiga. Känn alltid på vattnet innan du låter barnen komma nära”, säger hon.

Tänk på att vattnet i trädgårdsslangen blir väldigt varmt när den ligger ute en varm dag, så spola länge innan du låter slangen komma nära dina barn!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna