Pojken får akut smärta i magen när han äter hamburgare – på sjukhuset avslöjas det otänkbara

Det var en helt vanlig eftermiddag i familjen Fiores hem. Det var en varm vårdag och de bestämde sig för att inviga grillen och äta hamburgare till middag.

Men dagen skulle snart förvandlas till en mardröm.

Det värsta med den här historien är att olyckan som hände deras lilla pojke det är vanligare än man tror.

Sonen Anthony hann bara ta ett bett på sin burgare när han plötsligt kände hur det kittlade i halsen. Sekunder senare vred av sig av smärta och berättade för sina föräldrar att det kändes som en nål stack honom inifrån.

Föräldrarna skyndade sig till akuten med Anthony. Samtidigt blev smärtan bara värre och värre.

På sjukhuset beslutade man genast att röntga Anthony för att se vad källan till smärtan var. På röntgenbilden kunde de se ett litet smalt strå av metall som skurit hål i pojkens hals inifrån. Läkarna misstänkte att det var ett strå från metallborsten som använts för att rengöra grillen.

Anthony kördes direkt vidare till operation för att få ut den vassa metalbiten – som mycket riktigt kom från grillborsten.

Operationen gick bra, men Anthony var inte helt återställd än. Den smutsiga metalbiten hade dragit med sig bakterier in i såret i magen och några dagar senare fick han en infektion. Efter en antibiotikakur kunde läkarna till slut friskförklara honom och Anthony fick åka hem. 

Det första föräldrarna gjorde var att slänga borsten i soporna.

Läkarna berättade att det inte var första gången de sett detta. Det är lätt hänt att vassa bitar från metalborstar lossnar när man rengör grillen, och i värsta fall kan de fastna på gallret och sedan föras över till maten när man grillar.

Aziz Benbrahim, kirurg på MidState Medical Center, berättar att han ser den här typen av olyckor ofta, ibland mer allvarligare än andra. 

”Ingen för statistik på detta, det är det som är problemet. Den enda tidning som pubicerat något om detta skriver att det hänt sex eller sju gånger, men jag tror att det är mycket, mycket vanligare” berättar han för CBS News.

Hur ska man rengöra grillen om man inte använder stålborste då? I videon här nedan visas ett säkare sätt. Stäng locket och värm grillen ordentligt så att alla matrester löses upp. Ta sedan en bit folie format till en boll och skrubba gallret. De tar bort sotet lika effektivt som en borste – men utan att riskera att några vassa stålbitar blir kvar.

Jag hade inte en aning om att dessa borstar kunde vara så farliga! Nu är snart grillsäsongen här och jag tror många använder stålborstar för att rengöra grillen. Hjälp till att dela läkarnas varning, så inga fler behöver uppleva det Anthony gjorde.

Publicerad av Newsner familj