Pojken får solglasögon i present – men det han ser när han tar på sig dem blir hans livs chock

Hur skulle världen se ut utan färg? det går inte att föreställa sig. Vi förknippar olika färger med saker som får oss att känna på ett visst sätt, som att svart associeras med sorg och rött med kärlek. Vi använder färger för att uttrycka oss och vi omger oss  med färger vi gillar för att känna på ett visst sätt. 

För tioårige Xavier McCoury ser världen inte ut som för oss andra, han föddes nämligen färgblind. Inför hans tionde födelsedag hade dock tekniken kommit så pass långt att pojkens föräldrar kunde ge honom en upplevelse som för honom är bättre än alla pengar i världen. 

Inför Xavier McCourys tionde födelsedag kunde hans föräldrar äntligen ge honom en present han aldrig glömmer. Tack vare ny revolutionerande teknik finns det idag glasögon som gör att färgblinda kan se alla färger i sina rätta nyanser. 

En fin kväll innan den stundande tioårsdagen tog familjen med Xavier ut i kvällssolen där han fick öppna paketet med solglasögonen. Vid första anblick ser Xavier glad ut, men han vet inte vad han ska få se när han tar på sig glasögonen. Hans reaktion i filmen nedan rörde mig till tårar: 

– Det går inte att beskriva hur mycket det här ögonblicket betydde för honom och för hela familjen, berättar pojkens mamma för brittiska Daily Mail

Tänk att se världen i färg för första gången, det går inte att föreställa sig, men vi ser på den tioårige pojken att det är en ofattbar känsla. Dela gärna detta fina klipp med andra.