Pojken hällde superlim i Hannahs hår, men ingen brydde sig. Hennes revansch på mobbaren är en inspiration för oss alla.

Mobbning är ett stort problem som vi aldrig får sluta kämpa emot. Det förekommer tyvärr överallt i samhället, både i skolor och på arbetsplatser. Men det är något som går ordentligt sönder i mig när jag ser hur just barn far illa av mobbning och det är därför jag tycker Hannah Combs historia är värd att berätta. Speciellt med tanke på hur hon hanterade detta. 15-åriga Hannah är som vilken tonåring som helst och har precis börjat sitt första år på gymnasiet i Harker Heights, Texas, USA. Men hon hann knappt börja skolan innan mobbningen tog fart. Varför någon skulle ge sig på denna fina tjej övergår mitt förstånd, men någon ansåg tydligen att de hade rätt till det. En dag smög en en pojke upp bakom henne och hällde superlim över hennes hår och i hårbotten. Hannah drabbades av första gradens brännskador, men pojkens fick bara en mindre varning. Hannahs pappa, Christian, ville att pojken skulle tvingas byta skola och ställde sig frågande till varför inte polisen gjorde något. Medan skolan fortfarande undersöker situationen, är en sak säker: Hannah hanterar det på bästa sätt. Jag blir så rörd och stolt när jag ser hur hon vände denna mardröm till något positivt!

Det var som vilken dag som helst när Hannah Combs stod ute på skolgården och pratade med sina vänner. Plöstligt smög en pojke upp bakom henne och hällde lim i hennes hår.

hannah1

”Det började brännas direkt”, säger Hannah. ”Det kändes som mitt huvud brann. Det var hemskt”.

hannah4

Hannah pappa, en före detta militär, blev rasande över att skolan inte gjorde något åt saken.

”Jag tycker inte att min dotter ska ryckas upp och behöva byta skola på grund av vad den här killen gjorde med henne”, säger Hannahs pappa Christian. ”Det barn som gjorde det här mot henne, det är han som ska plockas bort. Han har förbruka sin chans att gå på Harker Heights när han gjorde så här”.

hannah

Hannah och hennes mamma Jessica tog beslutet att hon skulle klippa av dotterns hår.

”Jag insåg att jag förlorade det jag gillade mest med mig själv, jag älskade mitt hår”, säger Hannah. ”Mitt hår var det enda som jag gillade med mig själv, helt ärligt. Och jag förlorade det utan att ha gjort någonting.

hannah6

Hela situationen kändes hopplös. Men när Jessica startade en Facebook-sida för sin dotter, ”Rättvisa för Hannah”, strömmade stödet in från alla håll och kanter.

”Det finns många människor som inte orkar eller kan stå upp för sig själva, och de pratar med mig om det. Det får mig att vilja hjälpa andra i samma situation. Det är fantastiskt hur många människor som stödjer mig”, säger Hannah.

hannah5

En lokal frisörska, Nikke, hörde av sig till Hannah. Hon vill fixa hennes hår gratis, som ett litet plåster på såren.

”Idag gjorde jag något som jag är väldigt stolt över. Jag klippte en ung flickas hår, eftersom något traumatiskt hände henne i skolan. Håret behöver vara rakat på ena sidan, så jag gjorde det bästa av en dålig situation”, säger Nikki.

hannah8

Hannah gillar sitt nya utseende och försöker nu använda sin nya plattform för att hjälpa andra. Genom att berätta om sin situation hoppas hon att fler vågar stå upp mot mobbarna.

hannah9

”Jag vill göra skillnad. Jag skulle vilja att folk fortsätter stå upp för sig själva. Ingen förtjänar att bli mobbad – det är inte rätt. ”Jag är bara en vanlig tjej som tror starkt på att hjälpa andra. När det kommer till mobbning ställer jag upp för alla, för det är värt det.

Starkt av dig Hannah! Du är ett riktigt föredöme och trots att du tvingas utstå detta har du lyckats vända det till något positivt. Förhoppningsvis kan du inspirera andra och tillsammans kan vi alla göra något för att stå upp och kämpa emot den vidriga mobbningen. Och jag hoppas också att mobbaren får sig en rejäl tankeställare.

Newsner står upp mot alla typer av mobbning, gilla gärna om du gör det också.