Pojken knackade dörr för att få hjälp – var inte beredd på vad den här mannen skulle göra

Att inte lita på främlingar är en uppmaning vi matats med sedan barnsben, och i vuxen ålder är det ett råd vi ger vidare till våra barn. En ung pojke i USA var dock desperat och tänkte sig inte för när han började knacka dörr i området där han bor. Anledningen var att han missat skolbussen och behövde hjälp, han var dock inte beredd på vem som till sist skulle öppna dörren. 

Vid första anblick ser Brian Smith ut som en stor, muskulös och allvarlig kille, ingen man vill vara osams med. Men man ska aldrig döma en bok efter omslaget, det är Brian ett levande bevis på. 

När en ung pojke i USA missade skolbussen här om dagen blev han desperat och började att knacka dörr i sitt bostadsområde. I desperation bad han om skjuts, men ingen ville hjälpa till, förrän Brian öppnade dörren. 

”En ung kille bankade på min dörr och jag vaknade och tänkte ”Vad i hela!!” Jag öppnade och sa ”Vad är det frågan om kompis?”, berättar Brian. 

Pojken berättade att han missat skolbussen och att han knackat på tre dörrar innan hans, men ingen ville hjälpa honom. Utan att tveka drog nyvakna Brian på sig skorna och skjutsade pojken till skolan.
”Gå och skaffa dig den där utbildningen kompis”, skrev Brian på sin Facebooksida där han skrev ett inlägg om händelsen. 

Sedan Brian postade inlägget har det hyllats av över 300 000 personer, och delats vidare av närmare 134 000. Följt av hyllningskommentarer som: 
”Tack för att du tog dig tid, det är inte många personer som gör det nu för tiden, inte ens om det innebär att hjälpa ett barn”.

Det är fint att se att godhet och sunt förnuft finns i fler människor än de vi förväntar oss det av. Av alla dörrar pojken knackade på så var det bara Brian som var villig att hjälpa honom komma till skolan. Dela gärna om du tycker att världen behöver fler goda gärningar.