Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Pojken mobbades för att han bar rosa. Kolla nu vad läraren gör för att stötta honom.

William Gierke går i fjärdeklass Sheboygan Falls Elementary School i Wisconsin, USA. En dag gick han till skolan i en rosa t-shirt där det stod “Tough Guys Wear Pink” i stora bokstäver. T-shirten var en del av en kampanj för att uppmärksamma bröstcancer. Så William var stolt och glad över att ha den på sig. Men i stället för att återvända hem från skolan ännu stoltare över sitt initiativ kom han hem gråtandes. Den godhjärtade lille pojken mobbades och kallades för ”fjolla” av klasskamraterna för att han hade på sig en rosa t-shirt. Hans mamma Tomi blev fullständigt förkrossad när William berättade det och sa att han inte ville gå tillbaka till skolan. Och vanligtvis så älskade William skolan. Mamma Tomi visste inte vad hon skulle ta sig till. Men hon behövde inte heller agera – för det gjorde Williams lärare.

Williams lärare var en uppmärksam sådan som verkligen brydde sig om sina elever. Han hade sett vad som hänt William den dagen – och fick en idé. Det första han skulle göra för att slå ner på mobbarna var att visa sitt stöd för William. Det gjorde han på ett mycket enkelt, men briljant sätt. Han tog naturligtvis på sig en rosa skjorta.

Foto: TMJ4
Foto: TMJ4

När mamma Tomi fick bilden på sin son, i den rosa t-shirten, tillsammans med läraren, i en rosa skjorta, visste hon att William var säker. Läraren har hyllast stort i sociala medier efter sitt agerande och vi kan bara hålla med i lovorden. Så ska en slipsten dras!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna