Pojken mobbas när han stöttar cancersjuke morfar – då sätter läraren ned foten

Så här borde alla rektorer agera vid mobbning! Sjätteklassaren Jackson Johnston rakade av sig allt hår för att stötta sin cancersjuke morfar men mobbades av sina skolkamrater. Då visade rektorn sitt stöd – genom att låta Jackson raka rektorn inför hela klassen, skriver den lokala sajten Ozarks First.

Jackson Johnston och hans morfar står väldigt nära varandra. Speciellt när det kommer till sport. Vilken sport det än handlar om, går de och ser matchen tillsammans. Så det värmde alla familjemedlemmars hjärtan häromveckan när Jackson dök upp hos sin morfar, som sedan en tid tillbaka lider av cancer, med rakat huvud.

– Jackson kom in och tog av sin mössa och sa ”hej morfar, jag tänkte att vi skulle starta en klubb tillsammans.” Känslorna som gick genom kroppen när vi såg det går inte att beskriva, förklarar mamma Amber Johnston för Ozarks First.

Bildkälla: Ozarks First

Jackson kände själv att han gjort en fin sak, men hans skolkamrater höll inte med. Istället mobbade de honom och sa att det såg ut som att han hade cancer. När rektorn på skolan, Tim Hadley, fick reda på att Jackson mobbades för sin fina gest valde han att agera. På ett finurligt sätt.

– Jag skrev ett meddelande till Jacksons mamma och frågade om rakapparaten fanns kvar hemma hos dem och bad henne skicka med den till skolan dagen efter, säger Tim Hadley.

Dagen efter samlade rektorn alla och bad Jackson komma fram. Sedan lät han Jackson raka hans huvud inför mobbarna.

Bildkälla: Ozarks First.

– Min mamma, min svärmor och min farfar har alla haft cancer så jag kände verkligen för Jacksons gest. Jag vet vad han går igenom. Att vara ung och få reda på att en nära familjemedlem har en potentiellt dödlig sjukdom är mycket att hantera, säger Hadley.

Den hjärtvärmande gesten uppskattades av familjen Johnston.

– Saker och ting har inte varit speciellt muntra på sistone så det skänkte oss väldigt mycket hopp, säger mamma Amber och får medhåll av sonen tillika vardagshjälten Jackson.

– Han är förmodligen världens bästa rektor.

Dela den här hjärtvärmande artikeln om du vill att dina vänner ska få ta del av modet som Jackson och rektor Hadley uppvisade.