Pojken såg en hemlös, men något var fel. Minuter senare var gästerna i tårar av hans fina gest.

Den förtjusande historien om 5-årige Josiah utspelade sig på Waffle House i Alabama, USA. Josiah och hans mamma Ava var på Waffle House för att äta. Men väl inne på restaurangen var det något som var fel…

Skärmavbild 2015-05-19 kl. 14.33.15

Det var en man inne på restaurangen. Han var väldigt smutsig med sjaviga kläder, och såg inte ut att må särskilt bra. Så Josiah frågade sin mamma en massa frågor om den okände mannen. Hon berättade för honom att han var hemlös och inte hade något hem. Den lille 5-årige pojken blev så bestört att han gick fram till den hemlöse mannen.

Skärmavbild 2015-05-19 kl. 14.32.07

Med sig fram hade han en meny för att bjuda honom på mat. Mannen frågade om han kunde bli bjuden på bacon – då svarade Josiah och mamma Ava att han fick ta vad han ville. Den hemlöse mannen fick äta ett rejält mål mat och började att gråta av lycka över pojkens fina gest.

Skärmavbild 2015-05-19 kl. 14.32.58

En stolt mamma Ava berättar att Josiah också sjöng en sång för mannen inför alla gäster på Waffle House. Den hemlöse mannen grät över pojkens fina gest – och det gjorde alla andra besökare också.

Skärmavbild 2015-05-19 kl. 14.35.49

Bildkälla: Youtube.

Och jag har svårt att inte också gräta när jag tänker på den lille pojkens generositet. Så vackert! Vi får insireras av den här historien och applicera Josiahs generositet i våra egna liv. Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Här nedanför kan du se ett nyhetsinslag om händelsen. Det är så sött när 5-åringen, efter 1:34, ger ett smakprov på den sång han framförde inne på restaurangen:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna