Pojken skänker skor till barn i behov på sin egen födelsedag

För många barn är födelsedagen den absolut bästa dagen på året. Man skriver långa önskelistor med tv-spel, leksaker och nya kläder – och håller tummarna för att få massa spännande presenter av släkt och vänner.

Men inte den 10-årige pojken Gunner Robinson. Han önskar sig ingenting alls, mer än att andra barn ska få lite glädje…

Gunners födelsedag infaller alltid i samband med skolstarten – och i flera år brukade 10-åringen få ett par nya splitterskor i present, skor som sedan kunde användas under det nya läsåret.

Men för ett par år sedan insåg Gunner hur lyckligt lottad han var. Många barn hade inte turen att kunna återvända med nya skor efter varje sommarlov – och Gunner tog därför ett minst sagt osjälviskt beslut.

– Jag har alltid fått skor, nya skor till skolan som är snygga, och jag ville att andra barn också skulle få dem, säger Gunner till WWAY.

Bildkälla: Youtube

De senaste tre åren har Gunner därför inte önskat sig några presenter alls på sin födelsedag. Istället har han samlat in skor, närmare 600 par, för att skänka som gåva till andra barn. 

– Det får mig att må bättre för andra barn eftersom de får nya skor till det nya läsåret, säger Gunner. 

Bildkälla: Youtube

Gunners föräldrar är givetvis rörda över 10-åringens välvilja och omtänksamhet. 

– Ord kan inte beskriva hur stolta vi är över honom. Det var hans idé, hans insats, säger mamman Kristi Robinson till WWAY.

Bildkälla: Youtube

Initiativet är väldigt uppskattat i samhället – och vad som började som en liten oskyldig idé har växt till en stor välgörenhetsverksamhet under namnet ”Gunners Runners”.

Mängder av människor hjälper till och skänker skor till Gunner, som sedan lämnar dem vidare till en socialarbetare som i sin tur kan fördela ut skorna till barnen lagom till skolstarten.

Här kan du se ett videoklipp om den omtänksamme pojken:

Gunners föräldrar måste verkligen vara stolta – tack vare pojkens fina initiativ får många andra barn också lite glädje, precis som han önskar till sin födelsedag. Dela gärna vidare så fler kan inspireras till att hjälpa varandra!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna