Pojken sparade sitt hår i 2 år – för att skänka till barn med cancer

En dag såg 8-årige Thomas Moore sin mamma sitta och titta på ett videoklipp om en flicka som kämpade mot cancer.

Thomas frågade varför barnet var flintskalligt – varpå mamman förklarade att flickan hade cancer, gick igenom kemoterapi och därför tappade sitt hår.

Den 8-årige pojken tvekade inte en sekund. Han ville omedelbart göra något för att hjälpa till.

Thomas bestämde sig för att låta håret växa så att han senare skulle kunna klippa av det och skänka till den cancerdrabbade flickan. Sagt och gjort – och snart blev håret längre och längre.

Bildkälla: Socue Soflien (Facebook)

Tragiskt nog gick flickan från videoklippet, Kyssi Andrews, bort förra året. Thomas vilja att göra en insats blev då ännu starkare – och han fortsatte därför med sitt projekt.

Håret blev så långt att han var tvungen att göra stora flätor av det. Till slut var det så dags att klippa sig.

Bildkälla: Socue Soflien (Facebook)

Efter två år med ett rejält burr ända ner till axlarna förvandlades den nu 10-årige Thomas till en kortklippt ung herre. Han visade med besked att han kunde stå fast vid sitt löfte – och håret skänkte Thomas till flickans stiftelse så att andra barn med cancer kan få peruker.

”Thomas sa att det kändes bra och han hoppades att det skulle göra andra personer glada”, säger moster Amber Lynne till BuzzFeed.

Bildkälla: Socue Soflien (Facebook)

Men den godhjärtade pojken är inte klar där. Inom kort planerar han att låta håret växa ut igen ­– så att ännu fler barn med cancer kan få peruker.

Bildkälla: Socue Soflien (Facebook)

Vi kan ofta lära oss av barn – som har såna hjärtan av guld och hjälper andra istället för att bara se till sitt eget. Dela gärna vidare den rörande historien till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna