Pojken trakasserar ny tjej på skolan – det hans mamma gör då hyllas över hela nätet

Idag är 60 000 barn utsatta för mobbning i Sverige. Det är 60 000 barn för mycket.

Jag har många gånger läst om fall där det är den som utsatts för mobbing blir den som får flytta och byta skola, medan förövarna får gå kvar.

Även om barn har ett visst eget ansvar så ligger det största ansvaret på föräldrarna. Det är de som ska uppfostra sina barn och föregå med gott exempel.

Men vanligt är att föräldrar har svårt att se sina egna barns brister, aldrig skulle väl deras lilla ängel göra något ont?

Men inte den här mamman.

När Terri Day Evans, ensamstående mamma från England, fick nys om att hennes egen son, Jacob hade varit med och mobbat en tjej som precis börjat i hans skola så ville hon försäkra sig om att det aldrig skulle hända igen.

För att ingen skulle missa att hennes son varit elak skrev hon ett inlägg på Facebook där hon taggade in sin son och fördömde hans beteende.

Facebook/Marcovalerio Cervellini

Så här skrev hon:

”Jag är äcklad över att min 12-åriga son tyckte att det var lämpligt att med flit trampa på en ny tjejs fot i skolan, med sådan kraft att klacken gick av på hennes nya skor. Jag ska säga dig något Jacob, om du så mycket som andas åt hennes eller någon annans håll igen med avsikt att mobbas kommer jag personligen att lämna över dig till offrets föräldrar för att du ska få ett lämpligt straff. Säg hej då till dina födelsedagspengar, eftersom att de kommer gå till att köpa flickan ett par nya skor och en blombukett. #jagtolereraringenmobbningimitthus”

Shutterstock

Hon visste dock inte att hennes inlägg skulle bli så extremt populärt. Över 55 000 har gillat hennes inlägg, när hon insåg att inlägget började spridas blev så beslöt hon att ta bort sin sons namn. Tanken var att han och hanns vänner skulle se inlägget, och det har de gjort.

Han har förhoppningsvis lärt sig sin läxa och kommer nog aldrig att utsätta någon för mobbing igen.

Flera vekar ha rasat över Terris inlägg och tycker att hon är en dålig mamma som utsatt sin son för detta.

Flickr

Senare skrev hon så här:

” PS… självklart har jag suttit ned och pratat med min son om hans beteende. Jag taggade honom inte bara i ett inlägg och väntade på om han skulle läsa det. Jag är helt säker på att detta var en engångsföreteelse som inte kommer att upprepas.”

Man ska inte hänga ut sitt barn inför hela världen, men så fort hon insåg vilken spridning inlägget fått så tog hon bort sin sons namn.

Pixabay

Jag tycker att hon gjorde helt rätt, om fler föräldrar hade gjort som Terri så hade mobbningen antagligen minskat.

Dela gärna detta viktiga inlägg, fler föräldrar borde ta i med hårdhandskarna om de får reda på att deras barn mobbas.