Christian retades i 2 år när han sparade hår för att göra peruk åt barn med cancer.

Barn med stora hjärtan finns det gott om. 8-årige Christian McPhilamy är ett lysande exempel på detta. I två år retade klasskamraterna Christian och kallade honom flicka, för att han sparat ut långt hår. Men han brydde sig inte om det och fortsatte att låta håret växa. När han tyckte det var tillräckligt långt lät han klippa sig och skänkte håret till peruker för cancersjuka barn.

Enligt Florida Today började en 6-årig Christian att spara ut håret efter att ha sett en reklam för en välgörenhetsorganisation som uppmanade folk till att just hjälpa till med peruker.

gg1

Christian fastnade för budskapet. Han säger till tidningen att han blev ledsen när kamraterna retade honom, men att han inte ville ge upp. Även vuxna kallade honom för flicka och sa elaka saker till honom.
– Jag ville bara ge bort en peruk, säger han till Florida Today.

chris1

Den 20 maj åkte håret av. 4 hästsvansar skänktes till välgörenhetsorganisationen Children with Hair Loss. Organisationen hjälper mer än 335 cancersjuka barn varje år.

chris2
chris3

Jag blir så glad när jag ser hur barn ställer upp för andra barn som har det tufft. Mod och medmänsklighet har ingen ålder.

chris5

Färdigklippt och nöjd. Bra gjort, Christian! Du är en riktig hjälte och ett föredöme.

chris

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna