Pojkens kontring när frisören säger att han är trög är helt underbar.

Det här är en påhittad historia som jag läst några gånger och jag måste säga att jag verkligen älskar den. Den är ett riktigt bra bevis på uttrycket ”skrattar bäst som skrattar sist”. En liten killen kliver in på frisörsalongen och frisören försöker att bevisa för en kund att pojken är trög och dum. Men det ska visa sig att den här lilla grabben är långt smartare än vad frisören kunde föreställa sig.

En ung pojke gick in till frisören i området där han bodde. I samma sekund som han stiger in i lokalen viskar frisören till sin kund:

”Den här grabben kommer in här varje dag och han är verkligen inte smart. Kolla nu så ska jag bevisa det för dig.”

Frisören tar sedan fram en tjuolapp och lägger i sin hand. I den andra handen lägger han två 5-kronor. Sedan säger han till pojken:

”Vilken hand väljer du grabben?”

Pojken väljer de två 5-kronorna och frisören räcker över mynten till honom. Sedan säger han till sin kund:

”Vad var det jag sa? Den här grabben lär sig aldrig. Han är verkligen inte smart alltså!”

Lite senare, när kunden klippt sig och gått ut på stan möter han den lilla killen som kommer gående med en glass i munnen.

”Grabben, kan jag få fråga dig en sak? Varför valde du de två 5-kronorna i stället för tjuolappen?” frågar kunden.

Pojken tog en tugga av sin glasstrut och förklarade iskallt: ”Jo, för att den dagen jag väljer tjuolappen så är spelet över.”

Jag tycker den här lilla killen är helt underbar och riktigt smart. Om du håller med får du gärna klicka på gilla här under 🙂