Pojkens mynt räckte inte till – då betalade Janne maten och bjöd honom på pizza

I en matbutik i Vanda, en förort till Helsingfors, skulle en liten pojke handla mat till sig själv. Men när det var dags att betala räckte inte mynten till. Då grep Janne Heiskanen in och bjöd honom på pizza.

Väl på pizzerian fick Janne Heiskanen höra den hårda sanningen om pojkens liv.

23-åriga Janne Heiskanens lunchpaus fick en vändning på tisdagen. Framför honom i matbutikens kö stod en pojke som inte hade tillräckligt med pengar för att köpa lite färdigmat.

Efter att Janne Heiskanen och kassabiträdet hade utbytt några blickar tog han beslutet.

– Jag och kassabiträdet såg på varandra och då erbjöd jag mig att betala för pojkens mat, säger Janne Heiskanen till Iltalehti.

I samma stund avslöjades den tråkiga sanningen till varför pojken handlade ensam och med för lite pengar.

– Pojken berättade att hans mamma hade lämnat hemmet på morgonen för att gå till krogen och dricka, säger Janne Heiskanen.

Då frågade 23-åringen vad pojken var sugen på för mat och fick svaret ”pizza”. Sagt och gjort, då gick de två killarna vidare till en pizzeria där Janne Heiskanen bjöd pojken på mat.

Under pizzalunchen försökte Janne Heiskanen småprata med pojken, men det blev inte mycket tal om familjeförhållandena. Efter att de hade ätit upp gick de en till sväng förbi matbutiken för att köpa lite mellanmål hem till pojken.

– Efter det ringde jag såklart till socialtjänsten, men eftersom jag inte visste mer än förnamn och stadsdel vet jag inte hur mycket de kan göra, berättar Janne Heiskanen.

Händelsen har fått stor spridning i sociala medier i Finland och nu sprids Janne Heiskanens hjälteinsats även i Sverige. Hjälp oss dela hans fina agerande så att fler kan uppmärksamma barn som far illa!

 Publicerad av Newsner familj, gilla gärna