Pojkvännen sa att hon såg ut som en fet flodhäst – då dumpade hon honom och gick ner 70 kilo

Kvinnors kroppar är ett omdiskuterat ämne. Varje dag matas vi med bilder på ”perfekta” kroppar i media och reklam. Samtidigt talas det allt mer om ”kroppspositivism” i sociala medier. Fler och fler kvinnor vill ge en ärligare bild av hur vi faktiskt ser ut – och visa att det är helt okej att se ut precis hur som helst, vare sig man är tjock eller smal.

28-åriga Christine Carter mådde dock dåligt av sin övervikt, och bestämde sig för att börja träna och leva hälsosammare. Men hon var inte beredd på pojkvännens reaktion.

Christine hade länge kämpat med sin övervikt. Hon vägde 125 kilo när hon bestämde sig för att försöka gå ner i vikt. Hon började träna och äta bättre, och gjorde även en magsäcksoperation.

Sakta med säkert började Christine tappa kilon, och mådde bara bättre och bättre för varje dag. Då blev pojkvännen plötsligt missnöjd.

Istället för att stötta henne blev han svartsjuk. Han ville att hon skulle sluta med viktnedgången och klarade inte av att se henne bli smal. Samtidigt hånade han henne för hennes vikt, och sa att hon såg ut som en flodhäst.

Då tog Christine ett viktigt beslut – och lämnade pojkvännen.

https://www.instagram.com/p/BEGv0ZsO9aj/

Christine lyckades gå ner närmare 70 kilo, och gjorde även en operation för att ta bort överflödig hud. Efteråt gick det knappt att känna igen henne.

Den här historien handlar inte bara om viktnedgång och hälsa, den handlar också om rätten att få se ut som man vill och bestämma över sin egna kropp. Christine gjorde det enda rätta och lämnade sin kontrollerande pojkvän som höll henne tillbaka och påverkade henne negativt.

https://www.instagram.com/p/BEYx2IIu9fy/

Idag mår Christine bättre än någonsin och har skapat ett Instagramkonto där man kan följa hennes liv. Hon har över 200 000 följare som stöttar henne och hyllar henne.

https://www.instagram.com/p/BEqzDSTu9TM/

Bra jobbat Christine! Vilken otrolig resa denna unga tjej har gjort.

När man jämför bilderna är det inte bara kroppen som ser annorlunda ut – man kan se en stor skillnad i glädjen i Christines ögon också.

Dela gärna Christines historia vidare för att inspirera andra!