Polis stoppar beväpnad lastbilschaufför – när han ser flickan i baksätet tar han ett viktigt beslut

Polismannen Collins patrullerade i sitt vanliga område i Texas, USA, när han stoppade en lastbil för en kontroll. I bilen satt en man vid namn Michael Harris som berättade att han hade ett vapen med sig.

I USA är det vanligare att bära vapen än här i Sverige och mannen i bilen hade dessutom tillståndet med sig. Så Collins brydde sig inte mer om det, utan tackade bara för att Michael hade informerat honom om saken.

Deras möte hade kunnat ta slut där, men då såg Collins att det låg en liten flicka i baksätet. När flickan upptäckte att det stod en polis bredvid bilen började hon storgråta.

Det visade sig att 7-åriga Mikylie var rädd för poliser. När hon såg att en polis pratade med hennes pappa trodde hon att något hemskt skulle hända och började gråta.

Collis bestämde sig för att försöka ändra på flickans bild av poliser och erbjöd henne att sitta i hans bil med honom. Pappan tyckte att det var en bra idé.

Sagt och gjort! Mikylie fick en klistermärkes-polisbricka och hoppade in i förarsätet på Collins bil. Hon fick till och med testa blåljuset.

Collis berättade efteråt att han hoppas att deras möte kunde få Mikylie att förstå att poliser var helt vanliga människor, som dessutom jobbar för att invånarna i samhället ska känna sig trygga.

Han berättade om händelsen på polisens facebooksida och inlägget har nu blivit uppmärksammat av tusentals.

Vad fint gjort av polisen att ta sig tid och prata med Mikylie! Poliserna gör ett sånt viktigt arbete och vill bara skydda oss medborgare. Dela gärna om du håller med!

Publicerad av Newsner familj