Polisen ber kvinnan öppna bakluckan – det kameran fångar sprids som en löpeld på nätet

Att träffa på polisen kan både vara betryggande och skrämmande. För den här kvinnan, som blev stoppad av en polisman på väg till en intervju, skulle mötet till en början verka vara av det första slaget.

Men kort därefter när han ville att hon skulle öppna bagageluckan började hon filma honom. Och det som skedde därnäst var någonting hon absolut inte hade förväntat sig.

Det var när kvinnan Chy-Niece Thacker var på väg till en arbetsintervju som hon blev stoppad av en polisman.  Utan att tveka stannade hon bilen, stängde av motorn och väntade på att han skulle komma fram.

Polismannen, vid namn Jenkins, konstaterade att Chy-Niece båda bromsljus var trasiga, någonting hon hade svårt att tro då hon bytt båda två en månad tidigare. Hon berättade för Jenkins att en verkstad hade velat ta drygt 3500 kronor för att titta närmare på elsladdarna i hennes bil, någonting som fick honom att himla med ögonen.

Då lysena nu inte fungerade var hon beredd på att Jenkins skulle ge henne böter. Men i stället gjorde han någonting helt annat.

Bildkälla: Facebook

Jenkins sa till Chy-Niece att öppna bagageluckan. Och direkt tog han sig en titt på vad som var fel och började sedan röra runt och mecka med kablarna vid ratten.

Efter en stund var problemet löst, och Chy-Niece hade fått tillbaka sina bromsljus i fungerande form.

Bildkälla: Facebook

Efter det fina mötet med polisen Jenkins, som hon dokumenterade med två kort, delade hon sin historia på Facebook där hundratusentals människor uppmärksammat polisens fina agerande. Över 400 000 människor har gillat och delat hennes inlägg, och polismannen Jenkins har fått ta emot mängder av fina hälsningar.

”Han kunde utan tvekan gett mig en bot, men han gick ut ur sin roll som polis till att bli en mekaniker för att vara säker på att allting stod rätt till. Han är en välsingelse”, skriver hon på Facebook.

Vilket fantastiskt initiativ av polisen Jenkins, han är verkligen en sann vardagshjälte i min bok. Tveka inte på att dela vidare artikeln om du också blev inspirerad av hans fina agerade.