Polisen har precis förlorat sin kollega – då kommer en okänd flicka fram med ett brev

Franck och hans poliskollegor från Des Moines police i Iowa, USA, hade precis förlorat en kollega. Polisyrket är otroligt viktigt, men också farligt. Kollegans död påminde dem alla om det.

Men mitt i all sorg kom en främmande flicka fram till Franck med ett brev. 

Susan Farrell, 30, och hennes kollega Carlos skulle transportera en fånge när det som inte fick hända hände. En mötande bil kom över på fel sida och frontalkrockade in i deras bil. Susan, hennes kollega och fången avled i kraschen. 

Olyckan skakade om hela staden och många invånare blev chockade över vad som hänt.

Den dagen som Susan skulle begravas var de flesta poliserna på plats i kyrkan. Franck var en av de få som tvingades jobba under begravningen. Alla poliser kan ju inte ta ledigt samtidigt.

Just den dagen befann sig Franck vid en skola, och plötsligt kom en flicka i 12-årsåldern fram till honom. Hon gav honom ett brev och sprang sedan därifrån innan han hunnit läsa vad det stod.

I brevet stod det:

Kära konstapeln, 

Jag vill tacka dig för ditt arbete och allt du gör för oss. Ditt liv spelar rol för mig. Tack för att du vaknar upp varje dag och skyddar Iowa. Jag uppskattar verkligen det. Vi kommer alltid backa dig, oavsett vad.

Franck blev väldigt berörd av flickans ord. Hon förstod vilken uppoffring poliserna gör varje dag när de utsätter sig själva för fara för att skydda medborgarna.

Här i Sverige kan vi läsa om stenkastning, hot och våld mot poliser. Färre och färre vill utbilda sig till yrket och lönerna är låga. Ändå fortsätter de gå till jobbet varje dag för att skydda oss.

Just av den anledningen blir jag så glad när en 12-årig flicka fattar vilket fantastikt arbete poliserna gör. Är hon så klok så borde alla vi andra också kunna vara det!

Dela gärna artikeln om du håller med!

Publicerad av Newsner familj