Polisen hittar en nyfödd bebis slängd i soptunnan – 25 år senare görs en förbryllande upptäckt

Många poliser tvingas se en hel del hemskheter under sin yrkestid, det ingår tyvärr i tjänsten. Men vissa saker kan bli riktigt svåra att ta in eller komma över. Ett exempel på en sådan händelse var när polismannen Michael Buelna fick se att någon slängt en nyfödd bebis i en soptunna. Han kunde inte förstå vem som kunde göra en sådan sak, men vad som hände 25 år senare är ännu mer spektakulärt. 

Året var 1989 när polisen Michael Buelna passerade en soptunna och fick höra ljudet av ett spädbarn. I soptunnan låg en nyfödd bebis, övergiven. 
”Han hade fortfarande kvar navelsträngen och var täckt av slem. Sopor och grus hade fastnat på honom”, har polisen berättat för ABC7

Polisen tog med bebisen och skyndade till sjukhuset. Där kunde läkarna konstatera att barnet var i dåligt skick, men skulle klara sig tack vare att polisen tog med honom. 

Efter lite polisarbete kunde man konstatera att bebisen var son till en 19-årig kvinna som dumpat honom. Barnet adopterades av paret Elizabeth Barton och Daniel Fernandez, som gav honom en kärleksfull och trygg uppväxt och döpte honom till Robin. 

Dock kom sökandet efter identiteten ikapp Robin vid 25 års ålder. Han sökte upp polisen som räddade hans liv, och mötet blev ett knslosamt sådant som filmades och sändes på tv.

En person reagerade starkt på reportaget – Robins biologiske pappa. Det visade sig att pappa sökt febrilt efter sin son sedan dagen då mamman dumpade honom. Robins pappa ville träffa sonen, och Robin tvekade inte en sekund. Även det blev ett känslosamt möte där Robin sa något förbryllande som många inte hade sagt om sin mamma efter en sådan händelse: 

”Jag är inte arg eller besviken. Jag förlåter henne för hon befann sig i en omöjlig situation. Jag kan inte gå runt och fundera på hur det kanske slutat om jag inte hade hittats. Jag mår bra idag och jag vill att hon ska få veta det.” säger Robin

Det krävs ett stort hjärta för att förlåta något sådant, och det har Robin verkligen. Dela gärna om du också blev berörd. 

 

 
 

Läs mer om...