Polisen i Lund uppmanar till försiktighet i påsktrafiken med ett humoristisk inlägg på Facebook.

Påsken är en riktigt trafikhelg. Det är fullt på vägarna mest hela tiden. Tyvärr innebär det att också att många olyckor sker… och ofta för att människor kör för fort. Eller till och med bakfulla för den delen. Därför är det bar att vara extra försiktig och kom ihåg. Det är värt att komma en kvart sent istället för att inte komma fram alls. Som vanligt inför storhelger så brukar polisen skicka ut en hälsning och påminna om att köra säkert i trafiken. Men det här året har polisen i Lund valt att spexa till det lite. På sin Facebooksida har de skrivit en humoristisk hälsning med en blinkning till både häxor påväg till blåkulla och annat rackartyg. Inlägget har fått stor spridning på kort tid med nästan 10 000 gillamarkeringar och många vill vara med och dela inlägget för att göra våra vägar en smula säkrare. Jag tycker att de är perfekt att blanda in lite humor för att sprida ett viktigt budskap. Bra gjort hörrni! Längre ner finns hela inlägget.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det råder rejält med trafik både här och där en helg som denna. Så pass upp troll, häxor och annat rackartyg, fortkö…

Publicerat av Polisen Lund den 25 mars 2016

Posten har fått många positiva kommentarer: ”Så Nice att ni bjuder på er själva… ett gott skratt är balsam för själen..” skriver en av de som hyllat tilltaget och ”Glad Påsk till er också och TACK, för att ni finns därute för vår säkerhet….” skriver en annan.

Jag kan inte göra annat än att stämma in i hyllningskören. Tack för att ni gör våra vägar säkrare och orkar ha ett leende på läpparna!

Hjälp gärna till att dela den här artikeln så kanske fler får sig en tankeställare innan de ger sig ut på vägarna.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna