Polisen knackar på hos gubben – då ser han ansiktet och kastar sig på telefonen

Allt började en kväll för fyra år sedan, när polisen Jon Sterling svarade på ett rutinsamtal om suspekta aktiviteter i ett område i amerikanska Kentucky.

Anmälaren på andra sidan luren var en gammal krigsveteran vid namn Norm – och polisen Jon slogs genast av hur intelligent och trevlig den ensamma gubben var. De hade mycket gemensamt, började snart umgås och under de närmaste åren utvecklade männen ett nära band till varandra.

I februari 2017 kom Jon så att tänka på att han inte hade sett 83-årige Norm på länge – och bestämde sig därför för att åka dit och se så allt var okej.

Jon blev orolig och tog därför vägen förbi den äldre mannens hus.

Han klev ur bilen, gick fram till ytterdörren och knackade på – men när dörren öppnades fick han en chock.

Bildkälla: Youtube

Norm hade gått ner i vikt, såg trött och ovårdad ut – och Jon noterade att den äldre mannens skägg nästan var lika långt som håret på huvudet.

– Det såg ut som han inte tog hand om sig själv, säger Jon till Inside Edition.

Bildkälla: Youtube

Snart fick han veta att Norm hade blivit demenssjuk – men dessvärre hade den äldre mannen ingen nära anhörig som kunde ta hand om honom.

Den omtänksamma polisen kunde bara inte låta sin vän leva så här.

Bildkälla: Youtube

Jon bestämde sig för att ansöka om förmynderskap för sin vän.

Det blev beviljat – och Jon började ta hand om Norm samtidigt som han såg till att 83-åringen fick den hjälp han behövde.

Bildkälla: Youtube

Dessutom startade Jon en insamling för att kunna få in Norm på ett passande boende.

Det krävdes 5 500 dollar, knappt 50 000 svenska kronor – och inom kort hade hela 9 645 dollar, cirka 87 000 svenska kronor, samlats in!

Bildkälla: GoFundMe

”Tack vare ER har Norm fått mer än vad jag bad om på mindre än 24 timmar. Tusen tack. Norm ringde mig när jag klev innanför ytterdörren hemma runt klockan 6. Jag berättade för honom och han sa att jag fick honom att börja gråta. TACK TILL ALLA!”, skriver Jon Sterling på Facebook.

Titta på det underbara videoklippet om polisen Jon och gubben Norm här:

Dela vidare om du också tycker att det var underbart gjort av polisen!