Polisen låtsas att han är på promenad – för att hjälpa dementa kvinnan hem

Det är viktigt att röra på sig, speciellt när man blir gammal är det viktigt att komma ut i friska luften. Det är bra för både kropp och själ.

Varje dag tar 81-åriga Roberta en promenad, men en dag så stannade hon inte vid uppfarten som hon brukar utan bara fortsatte att gå.

Roberta bor tillsammans med sin dotter, och när Roberta som är dement hade varit borta längre än vad hon vanligtvis brukade blev dottern orolig och ringde polisen.

Polisen försäkrade henne om att de snart skulle hitta henne.

Efter en liten stund gav sig en liten grupp av poliser och en polishund ut för att leta efter Roberta och efter bara 40 minuter såg de henne gåendes på en stig.

När Roberta såg polismännen vart hon först lite förvirrad och undrade vad polisen gjorde där, men frågade sedan om om de också var ute på promenad. Hon berättade samtidigt att hon gått vilse.

Facebook/CharlesCountySheriff’sOffice

Istället genera Roberta så svarade polisen Morrison att han också var ute på promenad och gärna hjälpte Roberta hem. Hand i hand följde han sedan Roberta hem.

De andra poliserna som också följde med fast lite på avstånd tog en bild på de två där de gick hand i hand.

Under promenaden fick Roberta och Morrison lite tid att prata och när han frågade henne vad som var nyckeln till ett långt liv svarade hon kort och gott: ”Ät bra och var aktiv”.

Så här skriver polisen på sin hemsida där de också publicerat fotot: ”Poliser hamnar i olika situationer varje dag och vissa är trevligare än andra.

I det här fallet som var en skrämmande situation för familjen slutade lyckligt. Det är vi väldigt tacksamma för. För oss är det belöningen med att vara polis”.

Vilken fantastisk polis som inte bara ville hitta kvinnan och föra henne hem utan även tog sig tid att promenera med henne.

Dela gärna om du också tycker att den här polisen gjorde ett fantastiskt jobb.