Polisen Linda räddade övergivna pensionären på julafton, nu hyllas hon av tiotusentals.

Jag hann knappt läsa de första meningarna av det här inlägget från ungdomspolisen Linda innan jag kände hur tårarna började samlas i ögonen. Det hela började med att en äldre person i Västerås fallit omkull, flera dagar innan polisens ingripande på julafton. Grannar larmade och polisen begav sig till bostaden. De bröt upp dörren och hittade där den boende i bara underkläderna. Ungdomspolisen Linda skrev efter insatsen ett inlägg på Facebook som nu delas av tiotusentals och människor i hela landet sluter upp för att hylla Linda.. Bara genom något så enkelt som att sprida detta kanske vi kan ge fler äldre och ensamma en värdig jul!  

”Ensam i juletid.
Där låg du ensam på golvet i din lägenhet och höll på att dö. På julafton. Du hade skrikit på hjälp i flera dagar. Rösten bar knappt längre. När grannarna till slut hörde ditt rop på hjälp och ringde polisen hade du redan gett upp. Men du levde. Trodde du skulle dö.

Du var gammal och ensam. Hade bott i din lägenhet länge. Du hade gått upp en natt och snubblat i köket när du skulle dricka vatten. Sen tog du dig inte upp. För varje dag och timme som gick blev du allt svagare. Du hade inte ätit och druckit på flera dagar.

När vi fick upp dörren ropade vi in i lägenheten att det var polisen. Vi hittade dig liggandes på köksgolvet där du låg och huttrade i bara underkläder. Fönstret stod på glänt och ute var det minusgrader. Vi hjälpte dig med en varm filt och kärlek i väntan på ambulans. Jag tog din hand. Den var kall och svag. Så satt vi tills ambulansen kom.

På väggen i din lägenhet hängde bilder på barn och barnbarn. Jag hann tänka hur blev det så här? Att du var så ensam? Ingen som hade saknat dig. Så sorgligt!

Vi lämnade lägenheten och såg dig åka iväg i ambulansen. Jag tänkte nu är du inte ensam längre. Du levde och fick sällskap även om det var på sjukhuset. Vilken julafton.

Det finns så många som är ensamma. Som inte har någon. Ingen som ser dem eller saknar dem. Ge någon en kram som behöver den. Se någon som ingen annan ser. Det är det som gör skillnad! Linda ungdomspolis Västerås”

Ensam i juletid. Där låg du ensam på golvet i din lägenhet och höll på att dö. På julafton. Du hade skrikit på hjälp i…

Posted by Polisen Västmanland on Thursday, December 24, 2015

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna