Polisen ser en övergiven 1-åring gråta vid sidan av vägen – då gör han det enda rätta

Är det något jag beundrar är det människor som kliver långt över gränserna för vad de ska och måste göra i jobbet – för att hjälpa andra. Poliser, brandmän och sjukhuspersonal arbetar med att hjälpa människor på olika sätt och de gör alla ett fantastiskt jobb.

Men några av dem gör verkligen det där lilla extra, går den extra milen de egentligen inte behöver för att muntra upp en annan människa. En av dem är polisen James Hurst i Savannah i Georgia, USA, som nyligen gjorde allt han kunde för att trösta en ledsen liten pojke. Nu har en fin bild på hans insats blivit viral.

För en tid sedan 16 månader gammal pojke på gatorna i Savannah, där han gick omkring utan tillsyn. Polisen tillkallades, och eskorterade honom till ett sjukhus för en kontroll, skriver WSAV 3.

Under läkarundersökningen blev pojken upprörd och rädd men polisen James Hurst stannade vid hans sida. Han plockade upp pojken och tröstade honom.

– Jag visste att det här barnet behövde någon som var där för honom. Det var instinkt, mänsklighet. Sjukhuspersonalen tog bra hand om pojken men han snyftade och grät. Jag tog upp honom och efter några minuter sov han på mitt bröst, säger James Hurst till KTLA 5.

Det fina ögonblicket fångades på kamera och delades sedan på polisens Facebooksida. Över 9 200 personer har reagerat på bilden på en dryg vecka.

Facebook

Flera medier har rapporterat om händelsen och många hyllar polisens insats. Själv säger han att han bara gjorde sitt jobb.

– Det är vad vi gör, varje dag. Inte bara jag, utan de 600 poliser som jobbar här, säger han till WSAV 3.

”Alla gånger jag har sett officer Hurst på gatorna har han gjort mer än hans arbetsuppgifter kräver. Om någon av er får chansen att träffa honom, skaka hans hand”, skriver en kvinna enligt KTLA.

Ärendet med pojken har lämnats över till sociala myndigheter. Pojken är trygg och i bra skick, enligt polisen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna