Polisen ser övergivna bebisen gråta hejdlöst – då gör han det enda rätta

Ibland kan man tro att poliser bara jagar skurkar och tar fast dom som inte följer lagen, men dom gör mycket mer än så. Framförallt är dom medmänniskor som finns där för att vi ska känna oss trygga.

Det var på morgonen den 9 maj i år som polismannen James Hurst fick larm om en 16-månaders bebis som ensam vandrade omkring på gatorna utan någon vuxen i närheten.

När James kom till platsen så blev han direkt rörd och tyckte mycket synd om pojken, han lovade då att stanna vid pojkens sida tills allt blev bra.

De åkte tillsammans in till sjukhuset i Savannah men när pojken skulle undersökas blev han mycket orolig och ledsen.

James som själv är tvåbarnsfar plockade upp pojken i sina armar och lät honom ligga på sitt bröst under hela undersökningen vilket gjorde att han lugnade ner sig, på bara några minuter så hade han somnat.

Medan pojken sov på polismannens bröst var det någon som tog ett foto på dom, ett foto som senare lades upp på Savannah-Chatham Metropolitan Police Departments facebook-sida. Bilden spred sig snabbt och det var många som ville berömma James för hans fantastiska insats.

Även om det fanns lysande sjukhuspersonal på plats så ville James finnas där för pojken.

James själv är chockad över uppmärksamheten och menar att han inte ens tänkte efter, att ta han om pojken var en självklarhet, kanske en instinkt eftersom han själv är far till två små pojkar.

I flera timmar var James kvar på sjukhuset med pojken och såg till att allt blev bra.

Vilken fantastisk polis, nu hjälps vi åt att DELA denna fantastiska historia för att hylla James och hans hjälteinsats!

Publicerad av Newsner familj