Polisen sitter vid autistisk pojke som rymt – gör något som rör hans mamma till tårar

Alla barn är fantastiska på sitt alldeles egna sätt. Innan de ens kan prata märker man tydligt vilken personlighet den lilla krabaten har, som sedan ofta följer med hela livet.

Vissa lite mer lugna och eftertänksamma andra betydligt livligare och utforskande båda precis lika älskvärda och underbara.

Så var det även när Kyson Baler föddes, men ju äldre han blev desto mer började det märkas att han inte var som de flesta andra barn.

Han var över ett år innan han började krypa och han var nästan två år innan började gå.

Idag är Kyson nio år och en mycket glad grabb, trots att han inte pratar.

Han lider av en autismspektrumstörning som gör att han har mycket svårt för förändringar. I april i år fick Kyson en ny assistent på hans utvecklingscenter i Idaho, USA.

Förändringen gjorde honom mycket orolig och sprang ut ur byggnaden där de befann sig. Han satt sedan mycket ledsen och upprörd på en parkering i närheten och ville inte gå tillbaka in.

Polisen Chris Scott som var i närheten, såg pojken och förstod att någonting hade hänt. Han gick fram till honom och slog sig ner bredvid honom på asfalten.

Kyson blev mycket intresseras av märkena på Chris polisskjorta, just den dagen hade han två märken och tog av ett och gav till Kyson som blev mycket glad.

Efter en liten stund när Kyson lugnat ner sig frågade Chris:

”Ska vi gå in igen?”

Det ville Kyson, och de gick in tillsammans.

Medan Chris och Kyson satt där på marken tog den assistenten en bild på de två, en bild som nu har spridits som en löpeld över hela världen.

Kysons mamma Jessica såg bilden på polisens hemsida och blev väldigt rörd över polisens insats.

Han ser upp till polisen och vill själv gärna bli en säger hans mamma till Local News 8.

Tryck gärna på dela-knappen nedan om du också tycker att det är fantastiskt att se när polisen ställer upp även i denna typ av situationer!