Polisen söker efter försvunnen 15-åring: Har någon sett Amanda?

Polisen och Missing People vill ha hjälp med att hitta 15-åriga Amanda från Svängsta, norr om Karlshamn i Blekinge.

Flickan har varit  försvunnen från sitt hem sedan i går kväll. 15-åringen försvann vid halv åtta på onsdagskvällen, efter att ha varit hemma hos en kompis i Svängsta. När anhöriga skulle hämta henne var hon inte längre kvar på platsen, skriver Aftonbladet.

– Det har gått ut ett larm så alla enheter har fått information, säger Linda Pleym, pressinformatör på ledningscentralen Syd till tidningen.

Amanda beskrivs som en tjej med långt blont hår, 170 cm lång och väger cirka 55 kilo. Vid försvinnandet var hon klädd i mörka jeans, svart skidjacka, vit tröja och vita converse-skor. Hon har eventuellt med sig en stor svart bag. Amandas anhöriga har godkänt att namn och bild publiceras och har själva varit aktiva med att efterlysa Amanda via Facebook, skriver Aftonbladet.

När polisen senast positionerade hennes mobiltelefon fick de in en träff från Nybro i Småland. I nuläget misstänker polisen inget brott i samband med försvinnandet. Missing People är också inkopplade.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

BLEKINGE/MÖRRUM/SVÄNGSTAHar någon sett 15-åriga Amanda? Hon är försvunnen sedan den 10 februari 2016 då hon sågs i…

Publicerat av Missing People Sweden den 10 februari 2016

– Som det är i nuläget ser det ut som att det är ett avsiktligt avvikande, sen vad syftet är har vi en massa spekulationer kring. Men det är en ung tjej och vi vill gärna hitta henne, säger Rickard Lindberg, kommissarie vid Karlshamnspolisen, till Aftonbladet.

Polisen tar tacksamt emot tips om iakttagelser på telefonnummer 114 14.

Hjälp gärna till att dela efterlysningen vidare så att Amanda kan hittas så snart som möjligt!