Polisen stoppar en 5-åring på cykel mitt i natten. När de förstår vart flickan ska fylls deras hjärtan med värme.

Natten till i dag gjorde polisen i Linköping en förbluffande upptäckt. Klockan var efter 4 på natten när de såg hur en 5-årig flicka cyklade omkring ensam i centrala delarna av stan. Men den bedårande anledningen får nu tusentals svenskar att dra på smilbanden.

Den 5-åriga flickan hade tidigare sagt till hennes mamma att hon någon gång tänkt rymma till sin ”pojkvän” i Berg, en mil norr om Linköping. Mamman trodde knappast att det skulle ske – men natten till i dag tog flickan saken i egna händer och cyklade hemifrån. Det berättar Aftonbladet.
– Hon var glad, pigg och berättade var hon var på väg. Hon tyckte inte att det var något konstigt, säger Ronnie Dalhqvist, vakthavande befäl på polisen i Östergötland, till sajten.

Det var efter att hon cyklat fyra kilometer hemifrån som polisen fick ett larm från någon som sett flickan cyklandes i centrala Linköping. När polisen kom till platsen där 5-åringen befann sig fick hon dåligt samvete. Och lovade dessutom att aldrig göra om äventyret.
– Jag undrar vad det kan bli av en sådan liten tjej med en sådan iniativförmåga redan nu. Det är sådana människor vi behöver i samhället, säger Ronnie Dalhqvist till Aftonbladet.

Den 5-åriga flickan passade dessutom på att bjuda de snälla poliserna på hennes födelsedagskalas i juni.

Vilka idéer barn har! Tänk, vad gör man inte för kärleken. Och vilken tur att polisen hittade henne och att allting slutade lyckligt.